ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ПРОЧЕТЕ И СПОДЕЛИ: СПИСЪК НА „ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА“ НА „ЛОШАТА“ РУСИЯ СПРЯМО СВЕТА!!! Виж Тук:

Списък на престъпленията извършени от Русия спрямо цивилизования свят: Изненадващо хрумване, превърнало се в смешка, се появи във Фейсбук. То е на финландеца Veikko Korhonen от Oulu. Без претенции за изчерпателност, към списъка всеки може да добави още „престъпления” на руснаците!

И така:

През 1802 и 1918 г. Русия вероломно награди със суверенитет Финлaндия.

През 1918г. подло и коварно руснаците подариха държавност на латиши и естонци. Въпреки, е те никога не са имали подобно нещо!

Литва възстановява държавността си през 1918 г.
Благодарение на Русия.

Полша също възстановява държавността си с помощта на омразната Русия.
При това не един, а два пъти- през 1918г. И пак през 1944 г.!

Румъния се ражда в резултат от руско-турските войни. Тя придобива суверенитет, по волята на Русия, след войната 1877-1878 г.!

Молдова се ражда като държава в…СССР.

Българската държава възкръсва като държава, в резултат от победите на руското оръжие, по време на руско-турската война през 1877-1878 г.!

В знак на благодарност, българите участват в състава на 2 анти-руските коалиции. И през двете световни войни!

Сега България пак е против Русия!
Тя е членка на НАТО.
На територията и са разположени няколко наземни и морски бази на САЩ.
А в България не е имало дори един руски войник след края на 2-та Световна война…

Впрочем и Гърция е отвоювана от Русия. От турците. През далечната 1821 година…И няма грък, който да не е благодарен!

Същото е и с държавността на Алжир, Куба, Мозамбик и т.н…

Като държава Азербайджан се оформя най-напред и единствено в състава на СССР.

Армения се съхранява физически и се възражда като държава в състава на Руската империя и СССР.

Грузия също се съхранява физически и се възражда като държава в състава на Руската империя и СССР.

Белорус за пръв път придобива държавност в резултат от Великата октомврийска социалистическа революция. Тя получава пълен суверенитет от Русия, след разпада на СССР, през 1991 година.

Украйна също за пръв път придобива държавност в резултат от Великата октомврийска социалистическа революция.
Получава пълен суверенитет от Русия през 1991 година, след разпада на СССР.

Швейцария получава своята независимост благодарение на маршал Суворов, който храбро я отвоюва от Франция преди 217 готини! Французите се дуят и до днес на руснаците за тази „шега“.

Русия гнусно освобождава Австрия, Чехословакия и Полша от Третия райх през 1945 година. Не ги е срам тия руснаци да освобождават братята славяни от национал-социалистите!

Благодарения желанието на императрица Екатерина II през 1780 г. Руската империя оказва значима подкрепа на Северо- американските съединени щати. Каква отвратителна изненада. За британския кралски двор и неговата кралска особа!
Във войната на янките против Британската империя, Русия става решителната причина за пораженията на англичаните.
И за придобиване на независимостта на американците! Такова нахалство може ли да се забрави и да не се отмъщава постоянно?!

Кой може да забрави, макар и да не споменава, че на два пъти през последните 2 века руснаците подаряват независимостта на болшинството европейски държави, смазвайки армиите на диктаторите Наполеон и Хитлер?!
Такава дързост е останала за винаги в съзнанието на победените и техните наследници не могат да не са против бляскавата победа на руските оръжие и дух!

Позицията на Сталин в преговорите с Англия и САЩ дава възможност на Германия да запази държавността си след капитулацията и пораженията след 2-та Световна война.
Как може един сатрап да направи такава беля, а?!

Ами, онзи там, белязания?! По свое време Горбачов неуморно даде всичко от себе си, за да се разруши берлинската стена, а Германия да се обедини през 1990 година…Е, сега му сменят чарковете постоянно в германски клиники, гледат го като писано яйце, тоя неблагодарник, оказал се вечен. Па не мре, гад такава, бре…

Без помощта на СССР Египет нямаше да устои и да закрепи своята независимост във войната с Израел, Великобритания,
Франция и естествено САЩ през 1956-57 г.
През 1967 година пак намесата на СССР спря войната на Израел с Египтом. Това, фактически спаси арабите от разгром през двете войни 1967-74г! И сега, фараоните объркаха пак нещата! Взеха та подариха на Москва отказаните от Оланд два мистрала И се подиграха с цената на „сделката“! Обявиха на стойност $1!

Ангола също е сред московските фенове! Тези африкански неблагодарници, забравили благата от вековната португалска и белгийска колонизация извоюваха своята независимост през 1975 г. !
Да, ама само благодарение на СССР!

И как Западна Европа да забрави, че повечето и колонии получиха своята независимост благодарения на световното движение за деколонизация след 2-та Световна война. Което бе създадено в Москва! И която не само помагаше всестранно с оръжие, финанси, военна, икономическа и дипломатическа помощ, но и скръцваше със зъби на самозабравилите се ощетени колонизатори. Когато бе нужно. Та кой може да забрави за главната, ръководна роля на СССР?!

Как може да се гледа спокойно, когато се отдава заслужена почит, уважение и незабрава за ролята на Русия/СССР в раждането и установяването на такива държави като КНР, Виетнам, КНДР, Индия…

Е какво, бре руснаци! Защо така?!
Ай, тези руснаци…

Източник: в. Дума

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*