БЕЗОБРАЗИЕ! БЕДНА БЪЛГАРИЯ С НАЙ-ВИСОКОТО ДДС НА ХРАНИТЕ В ЦЯЛА ЕВРОПА!

България е единствената страна не просто в ЕС, а и в цяла Европа, където няма диференциран ДДС за храните. В една от най-богатите държави в ЕС – Малта, то е 0%. В другите еврочленки е до 10 на сто, независимо от факта, че в повечето от тях ДДС е с по-висока пълна ставка, отколкото е в България (20%). Причината е ясна: навсякъде в Европа правителствата желаят бедните хора да не бъдат гладни и да могат да си позволят основните хранителни продукти. Само ГЕРБаджийското управление на България начело с главатаря си Бойко Борисов желае тъкмо обратното.

Трябва да се има предвид, че навсякъде – дори в Черна гора и Сърбия, които дори не са членки на ЕС, минималните пенсии са значително по-високи, отколкото у нас – в повечето държави е в пъти. Същото важи и за минималните заплати. В държавата с най-високи доходи в ЕС Люксембург ДДС на храните е само 3%, колкото е и в бившата ни братска по линия на соцлагера Полша, която днес е светлинни години преди нас.

В съседна Македония и в държавата с най-малък процент бедни граждани в ЕС – Чехия, ставката е 5 на сто. В повечето държави тя е между 5,5 и 7 процента. В комшийските ни Румъния и Гърция е 9 на сто. Най-висока: 10% е в богатата Австрия, в отлично развиващата се Словакия и в най-големия и най-прочутия по света производител на храни Италия. Ето дотам ни докараха трите правителства на българоубиеца Бойко Методиев Борисов.

ВИЖ ТАБЛИЦАТА С ДДС ПО ДЪРЖАВИ:

Източник: 19min.bg

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*