Ексклузивно: ВОЙНАТА В ДОНБАС СЕ РАЗРАСТВА! Военна сводка от 21.12.2017 г. (С ВИДЕО)

Военна сводка от Донбас на 21 декември 2017 година от българския военен кореспондент там Цветомир Гетов: Видеото с доклада на българския военен кореспондент можете да видите в края на тази статия: На 20 декември, вчера президентът на Украйна Петро Порошенко взе решение да подсили воентата групировка в направление Донбас. Което може да значи само едно- Украйна се готви за нападение над Донецк и Луганск.

В гр. Ясиноватая на 20 декември в 11:30 бе обстрелян центърът на града. В резултат на това двама души са ранени, а един  е загинал – всички те са мирни граждани. Два квартала в града са силно пострадали от обстрела с тежки бойни снаряди. Газофикацията, водопроводната и електрическата мрежи са прекъснати. По града са изстреляни 16 снаряда- 122 милиметра (танкови). Всички остъкления в двата квартала са разбити, а температурите навън са минусови.

В 23:00 същия ден е обстрелян населеният пункт Доломитное. Директно попадение от 122-мм снаряд разруши еднофамилна къща. Пострадали са две деца на 3 и 8 години.

По Мариуполско направление боевете продължават. Украинската армия продължава безмилостно да обстрелва три населени пункта. Използват се различни видове миномети – от 145-мм до 82-мм, както и стрелкови оръжия. Един военнослужещ на Донецката народна република е загинал.

Интеграционната комисия на Русия и Донбас поиска от ООН да признае действията на Киев за престъпни, за геноцид спрямо народа. Боевете по всички направления продължават. Всеки ден загиват мирни граждани, жени и деца.

Войната се разраства! Европа трябва да спре Киев

Военна сводка от Донбас на 21 декември 2017 година от българския военен кореспондент там Цветомир Гетов! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*