Русия с НОВ контраудар срещу САЩ заради НОВИТЕ санкции!!!

„Нови 400 руски търговски компании и още 200 граждани на Руската федерация са потърпевши от санкциите на САЩ. Имената им влязоха вчера в забранителния списък на Вашингтон“. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. „Отново трябва да говорим за новите стъпки на Вашингтон срещу Русия, този път по отношение на закона „Магнитски“! Вчера САЩ разшириха действието на тези санкции спрямо още граждани на Русия, като по този начин увеличиха броя на нашите засегнати сънародници с нови почти 200 души, които са под различни ограничения, обявени от американците“, коментира Захарова.

Москва със сигурност ще отговори на разширяването на американските санкции съгласно закона „Магнитски“, добави тя.

„Всичко това вече изглежда гротесково, защото не се основава на никаква реалност. За съжаление, ние отново трябва да потвърдим нашата позиция, което означава, че тези стъпки ще бъдат последвани от ответни мерки. Тъй че ние винаги сме подчертавали, че това не е наш избор“, коментира Захарова.

Тя изтъкна, че руската страна „цели  взаимодействие със САЩ по отношение стратегии и действията в зоните на конфликт вярвайки, че това е правилният начин“.

„Но, разбира се, тъжно е, че редица политически групи в САЩ все още имат ясно желание да следват пътя на разрушаване на двустранните отношения, продължавайки всички тези игри на налагане на различни вета и емборго. Всичко това изглежда действително абсурдно на фона на общите предизвикателства и заплахи както за нашите страни, така и за целия свят“, подчерта говорителката на руското външно министерство.

Вчера финансовото министерство на САЩ обяви, че санкционира още петима руснаци, включително чеченския лидер Рамзан Кадиров заради укриване на данъци и „големи нарушения на правата на човека„.

През декември 2012 САЩ приеха закона „Магнитски“, налагайки санкции на руснаци, които за замесени в нарушаване на права на човека. Законът е кръстен на руския адвокат Сергей Магнитски, който се бореше с корупцията и който почина след побой в руски полицейски арест през 2009 г.

Автор

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

  1. Магнитски не е адвокат, а ревизор-счетоводител, жестоко репресиран и убит след изтезания в следствен арест 1 година, защото, защитавайки фирмата, в която работи от хищнически посегателства на висши руски финансови чиновници, е разкрил техни масирани злоупотреби и грабеж чрез властта (дадена им за друго). Ясно, че САЩ е също олигархия /засега/ и че двете с Расия се ритат и си подават топката за да оцелеят /за сметка на своя и други народи/, но факт е че постигнаха повече от Расия. Аде изтрий и това сега!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*