Петър Волгин: През 2017 капанът щракна – ВЕЧЕ СМЕ РОБИ В ГЛОБАЛНАТА СКОТОБОЙНА, без изход!

Думата на 2017 г. може да бъде само една – лицемерие. При това тотално. Във всички сфери. Фалшиви вопли, изкуствено нагнетявани истерии, бездарно режисирани спектакли – тези асоциации се появяват, когато си припомням случилото се пред тази година. И това важи за абсолютно всички сфери на обществения живот в целия свят. Разбира се, върхът беше онази малоумна кампания, наречена „Ми Ту“, в която разни жени се оплакваха как преди 30, 40 или 50 години едни лоши мъже им намигнали и така тотално променили живота им за десетилетия напред.

В отрицателна посока, разбира се. Фактът, че американското списание „Тайм“, което минава за върха на журналистиката, обяви това движение за „Личност на годината“ е показателно за тотално сбърканите критерии на модерния свят. Холивудски актриси, които отдавна са забравили колко стотици милиони притежават и през колко легла са минали – да бъдат провъзгласявани за стожери на морала и непорочни девици… това е тотална перверзия. А най-противното е, че въпросната тенденция за очистване стигна до абсурди, до които не се е стигало и по времето на маккартизма. В Съединените щати днес се разиграва пошъл римейк на сталинската епоха.

При управлението на Йосиф Висарионович свалените и разстреляни партийни функционери са били буквално изрязвани от официалните фотографии и кинопрегледи. Днес Кевин Спейси беше изрязан от филма на Ридли Скот „Всички пари на света“ само защото някакви висши морални авторитети решиха, че актьорът бил прегрешавал сексуално. Всъщност този упрек се оказа изключително удобен. И не само в сферата на изкуството. Ако трябва да бъде отстранен некоя неудобен министър, премиер, депутат, просто му спретват една кампания, че бил „сексуален хищник“ и с кариерата на въпросния човек е свършено.

И няма нужда от никакви доказателства. Медийният скандал е напълно достатъчен. Разбира се, политиката през всички векове е била царството на лицемерието, но ми се струва, че през тази година наистина беше ударено дъното. Май не остана загубил изборите политически деец, който да не обвини за некадърността си Русия. На британските консерватори и на испанските десни само „руските хакери“ са им в главите. Много лесно е да си намериш „жертвен агнец“ и с него да оправдаваш собствената си немощ. В миналото такава роля са играели евреите. Няма значение какво е ставало – земетресение, чума, икономически или политически катаклизъм, разтърсваща лична драма – всички са знаели, че в дъното на всичко стоят именно представителите на този етнос.

Както Валери Петров беше написал много точно преди време: „Някой падне от велосипед, за това са виновни евреите“. Днес на мястото на евреите са инсталирани руснаците. Те са универсалните причинители на всички злини. Те определят кой да печели избори и референдуми, променят радикално съществували от векове ценности и, разбира се, са постоянен източник на нещото, наречено „фалшиви новини“. Няма по-лицемерна позиция от тази да ревеш заради т.нар. „фалшиви новини“. И да твърдиш, че те са изобретение на Путин. Просто защото нещото „фалшиви новини“ е съществувало винаги. Откакто я има политиката, я има и лъжата. И, да, казва се „лъжа“, а не „фалшиви новини“. Това последното е тъпо клише.

И колкото и да го повтарят официозните медии, няма да стане по-смислено. А докато либералите по света и у нас водят лицемерните си битки срещу измислените „фалшиви новини“ и „сексуален тормоз“, в света наистина стават много важни неща. Но те не предизвикват такъв интерес. В Съединените щати бе приета данъчната реформа на Доналд Тръмп, която отново облагодетелства най-богатия един процент, суперкласата, а най-прецакани отново са обикновените граждани.

Точно това е положението и в много други страни по света, включително и в България, където данъчната тежест се стоварва най-силно върху хората на наемния труд. Ето така работи капитализмът, уважаеми либералки и либерали. Заети в битка с „хибридната война“, защитаващи „политическата коректност“, така и не забелязвате как не спират да ви експлоатират и ограбват. А може пък и да забележите в един момент. Ако, разбира се, изчистите съзнанието си от либералните догми и започнете да мислите със собствените си глави.

Автор: Петър Волгин

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

  1. Докога заглавията на публикуваните материали няма да отговарят на съдържанието?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*