Новият учебник по История за 10-ти клас: ФАШИЗМЪТ Е КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗМИСЛИЦА! СССР е Окупатор! САЩ са Спасители на Българската държавност! Виж Тук:

Новият учебник по българска история за 10–ти клас би всички досегашни рекорди по соросоидна манипулация на българската история. Материалът във въпросния учебник така грубо и нагло фалшифицира периода 1944–1989 г., че като го четеш, се чудиш действително за България ли разказва. Учебникът бе наложен от „Амарика за България“ въпреки съпротивата на много наши учители и учени–историци. Този период трябва да се изучава задълбочено, защото се явява контрапункт на днешния ни живот. Проблемът обаче е, че позволихме на една малка група подготвяни в САЩ по програми на Соросовите НПО–та и впоследствие назначени в България служители и на няколко финансирани от САЩ реформаторски партийки, които не можаха дори да влязат в Парламента, да наложат един едностранчив, тенденциозен и политизиран прочит на нашата история. Тотално изкривен, с много премълчани истини и фалшификации.

Депутатката Ирена Атанасова от БСП с право отбеляза: В новите учебници история се говори за комунистическа диктатура, но защо дори не се споменава за фашизма? Явно причината е, че про-американската власт у нас преследва следните цели: Децата трябва да забравят, че техни връстници като тези от Ястребино бяха разстрелвани от фашистите за това, че са помагали на партизаните. Същите тия български фашисти, които са принуждавали нашите родители да минават през площада, за да видят проснатите убити тела на партизани или техните отрязани глави. За отрязана партизанска глава „нефашистката“ власт преди 44-та година е плащала по 50 000 лв. и е изплатила по това перо общо 63 млн лв. А убитите 10.930 цивилни граждани– ятаци и роднини на партизани? Изумително е как България може да бъде приета в ЕС, когато е единствената страна в Европа, която не признава антифашистката борба?!

В учебниците вече няма и дума, за това, че съдбата ни бе решена от Великите сили на една разчертана салфетка. В учебната програма се въведе темата за «съветската окупация» и «съветизация» на страната ни. Но децата ни така и няма да научат, че ако териториалните претенции на Гърция и исканията на Турция и Югославия след 45-та г. бяха удовлетворени, за което настояваха победителките САЩ и Англия, днес територията на България щеше да бъде поне с една трета по–малка. А тези претенции бяха отрязани благодарение на твърдата позиция на съветската делегация и лично на Йосиф Висарионович Сталин. Да, благодарение на СССР и Сталин България не губи нито сантиметър земя като победена държава от ВСВ, за разлика от една разпарчатосана Унгария например.

В новия учебник по история учениците ни щели да се запознаят с исторически факти като «Народния съд». Бъдете сигурни, че соросоидните историци не са написали вътре нищо за това, че Народният съд беше наложен на България от победителите във войната- от САЩ и Великобритания, а не от някакви комунисти. В резултат на тази договореност в другите европейски страни Народните съдилища произнесоха смъртни присъди на хиляди: само в Белгия –53 хиляди убити фашисти, в Холандия– 45 хиляди, в Чехословакия– 38 хиляди, в Дания–15 хиляди, във Франция – 60 000 и т.н. В България «Народният съд» издаде всичко на всичко 2 730 смъртни присъди. Но в периода 1941–1944 г. фашистката власт издаде 12 461 смъртни присъди на български комунисти-антифашисти.

Разбира се, че младите хора трябва да знаят за лагера «Белене» и за «Възродителния процес», но цялата истина. Включително с факти като този: Един терорист, етнически турчин, който по Възродителния процес взриви вагон с майки и деца, след 89-та г. бе обявен от държавата за репресиран, получи пенсия и стана активен функционер на една етническа партия. Учениците няма да научат и че сме единствената страна в света, в която се издига паметник на терористи.

Сега задаваме въпроса: защо в програмата са включени тези теми, а няма нищо за индустриализацията на страната, за престижното ни място в световните класации и постижения на български учени, известни и до днес повече в други страни, отколкото в България? От  историята на нашите международните отношения могат да се научат много полезни неща, а все още са живи хората, които могат да ви разкажат как американски и западноевропейски лидери са се възхищавали от наши външни министри. Без да се изопачава, че сме били изцяло зависещи от съветските интереси, защото днес страната ни е подчинена напълно на американски и про-западни геополитически планове. Без да се напомня за външни министри на демократична България, които водеха терористи в Правец, или за посланици, които прославиха с подвизите си в европейски гей–клубове.

И тъй като някои медии публикуват в електронните си варианти само редакторския коментар за събитието, но не и други мнения, сбутани в някое каре в книжното тяло на вестника, цитираме професор Искра Баева: «Ако продължаваме с едностранчивото представяне на историята, само от политическа гледна точка на управляващите в момента, има опасност да стигнем до същото: никой да не вярва на историята, защото от учителка на народите се е превърнала в слугиня на политиката.» Въпреки че е права, какво от това, когато вече сме го допуснали. А освен моделирането на мозъците на подрастващите, сме пред решението да ги хвърлим и в мрежата на Истанбулската конвенция.

В подобни случаи има опит в някои държави: уволняваш всички в едно министерство или една община и обявяваш конкурс за нови служители. В някои случаи се е налагало да се уволнява и целия втори екип. Така бихме се отървали от добре обучените и подготвени бюрократи, които поискаха да свалим произведенията на Ботев и Вазов, или внушаваха, че не е имало турско робство, но запазиха ръководните си и топли места. По–радикалният вариант е заедно с «българските държавни служители» да се освободим от някои финансирани от САЩ НПО–та, което правят вече много страни– от Унгария до Пакистан.

Втората възможност е, учителите и родителите да се възпротивят на въвеждането на подобни едностранчиви и фалшиви програми по история. В някои западноевропейски страни родителите се надигнаха срещу твърде свободни практики, стигащи до въпроса »Защо искате да приемете исляма?» Въпрос на инициатива на будно гражданско общество.

За сега, обаче, българинът само се пени във Фейсбук и псува в кръчмата.

Преглъща давещите го залъци от лъжи и манипулации, въпреки че нещата опират до най–скъпото, което има– децата.

Източник:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

6 коментара

  1. Не цяло министерство трябва да се смени. Трябва да се смени цялата обществено политическа система и без конкурси, само с политически подбор да се поставят здрави българи на ръководни постове в държавата, които да променят всичко от начало до край. Това е възможно само по един начин и всички възрастни хора го знаят, но не могат да преодолеят страха от репресии и си траят и подсмърчат. В БЪЛГАРИЯ сега няма политическа партия, коята да представи нова политическа идеология и да поведе народа напред в борбата с шарлатаните и продажните политически изроди, които „управляват“.

  2. Тези е желаят да се знае за лагерите а така наречената индустриализация замърси реките ни и ни съсипа икономиката долу тази индустриялизация

  3. Не се кланям на измислени Богове ! Аз вярвам че всички Колонизатори , сребролЮбци , „добролЮбци“ и тем подобни знаещи и неможещи създания / еничари на днешното време , откраднати , замамени умове от нашите родни земи и други нам сродни / ще бъдат наказани и ще платят децата им ! И колкото повече ни убеждават че са прави , толкова по мазни им стават устичките – признак че са любители на устните удоволствия и разврата ! Знам че преди 30 години ни донесоха – пластмасови , развратни, дрогиращи , социални , капитални , пазарни Благини и кви ли не стари коли ….. А сега ни набиват че видите ли требвало Екология ??? Ма вий сега кви сте – социалисти или капиталисти ….да му се не види вий сте били фашисти , ми върнете се 30 години назад и си вземете негативите , па чак тогаз се величайте с технологий от крадени специалисти и давайте акъл кой в кой крачол да си сложи джоба! ( Комунизъм=Капитализъм=Фашизъм=Феодализъм – за мен това са различни технологий водещи до еднакъв полуразпад с различен времеви интервал )

  4. Да, готвят пушечно месо за бъдеща война. В съвременните войни Щатите предпочитат да воюват с чужди ръце. Пример – Украйна.

    • В Украйна са успели да възпитат новото поколение фашисти, убиващи несъгласните (действия на армията на Украйна в Донбасс, уби 14 хил. хора мирно население), изгарят ги заживо, вкарани в сграда, като добитък (2 май Одесса). Ще позволите ли и децата на България да растат като новите фашисти? За каква кауза ще живеят и ще се борят вашите деца? Какво ще е бъдещето на България? Велика България – като светъл спомен или забравено минало?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*