Румен Радев от Германия: Изправям Цветан Цветанов на Съд за лъжи и клевети!

След изказването на Цветан Цветанов тази сутрин в студиото на БТВ, президентът Румен Радев реагира от Германия, където е на посещение. Явно на президента му е омръзнало да е под постоянния прицел на ГЕРБаджийски клевети и откровени лъжи и инсинуации. Посъветван от адвокатите си Румен Радев ще заведе дело на Цветан Цветанов за публично накърняване на имиджа и разпространяване на лъжи по адрес на неговата личност и президентската институция в национален ефир.

Пред журналисти в Германия президентът заяви:

“ Въпреки моето търпение и това че бях уверен лично от Бойко Борисов в наш разговор, че Цветан Цветанов ще спре с лъжите и манипулациите по мой адрес и адрес на президентската институция, разбрах че тази сутрин лицето Цветанов отново си е позволило да отправя към моята персона най-различни квалификации, една от които – „лобист“.  Поел съм бил ангажименти да лобирам за корпорации, които ми били помогнали в предизборната кампания. Същите фирми ми били обещали облаги и аз съм правел всичко възможно да ги облагодетелствам.

За разлика от лицето Цветан Цветанов, аз съм генерал от Българската армия и Президент, избран с гласовете на повече от два милиона българи, които са гласували за мен мажоритарно. Затова няма да позволя честта и достойнството ми повече да са обект на атака от някакви хора с неясни интереси както в българската политика, така и в международен аспект.

Цветан Цветанов, в продължение на няколко месеца вече, си позволява да прави изводи и да споделя заключения за моята личност и президентската институция и това вече трябва да спре. Затова съм решил да му заведа няколко дела и се надяваме те да бъдат публични. Защото вицепремиерът обижда и злепоставя не само мен, но и цялата институция Президентство, която се ползва с голямо доверие в международен план и то благодарение на работата на моят екип, а не както той твърди на някакви мои предшественици.“

Тази сутрин Вицепремиерът Цветан Цветанов нападна остро държавния глава с цинични твърдения. Най – шокиращо бе обвинението на Цветанов, че президентът Радев завижда на премиера Бойко Борисов! На радев му липсвали каквито и да било лични и професионални качества. Затова той преднамерено съсипвал авторитета на Парламента, за да се чувствал по- значим!

Най- значимата критика на държавния глава през последните дни към управляващата партия ГЕРБ бе за участието на управляващи министри и депутати в корупционни схеми за милиони левове. Темата е доста щекотлива за Цветан Цветанов, тъй като наскоро стана известно, че се разследват фирми, близки до кумеца му Тодор Бояджиев, за некадърното построяване на стената по границата с Турция. Цветанов вероятно е по- лабилен в момента и заради поръчковия разстрел на близкия му приятел Петър Христов. Бизнесменът беше известен като „дясната ръка“ на Цветанов и негов личен касиер. Фаталният край на търновския бизнесмен няма как да не е разстроила втория човек в ГЕРБ, тъй като убийството би могло да се изтълкува и като „намигване“-предупреждение към самият Цветанов.

Цветан Цветанов определи като чисто заяждане от страна на Президента и критиката на Радев към Борисов, че научил от медиите за посещението на Ердоган в България тази година. „Това не може да е повод за критика“, заяви Цветанов.

източник:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

7 коментара

  1. ТЕ СЕГА РАДЕВ ТРЕБЕ ДА СЕ ПОКАЖЕ ТАКЪВ КАКЪВТО Е И В ПОЛИТИКАТА … ИСТИНСКИ МЪЖ. И ПОКАЖА НА ВСЕКИ, И ВСИЧКИ С НЕГО ШЕГА НЕ БИВА, И ОБИЧА ПОЧТЕНИТЕ ИГРИ И ХОРАТА НА ЧЕСТТА.
    ДА СМАЧКА В ОТКРИТ ПРОЦЕС ТАЗИ ДЪРВЕНИЦА ЦВЕТАНОВ. И ПОКАЖЕ НА ВСИЧКИ, КАКЪВ РАЗБОЙНИК, МОШЕ И МАЛОУМЕН КЛЕВЕТНИК Е.

  2. Крайно време е простака Цветанов и наглеца Борисов да влязат в затвора….Ако президента заведе дела и ги спечели, той ще е спасителя на България! Всички, бедни и нормални хора подкрепяме президента и сме с него!!

    • Тъжно! От 4 броя коментирали само последния „iris“ е писал граматически правилно. Предполагам, че неграмотниците са учили по време на т.н. демокрация. При социализма хората бяха по качествено образовани.

  3. Въпрос. Цветан Цветанов вицепремиер ли е или председател на партийната група в Народното събрание.? Депутат и министър, две несъвместими неща.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*