Напрежението Ескалира! Протестиращи РАЗБИХА Офиса на ГЕРБ във Враца! БЪЛГАРИЯ ВЪСТАНА! Това е КРАЯТ на ГЕРБ! Иде НАРОДНИЯ СЪД!

Масови антиправителствени протести заляха България! 50 града днес скочиха като един срещу непосилните цени на тока, данъците, парното, храните, горивата и водата. Народът въстана още срещу раздутата държавна администрация, срещу фашистката социална политика и сгрушуния управленски модел. На много места протестиращите подкрепиха и майките на деца с увреждания, които продължават да настояват за законови промени, както и за оставката на Валери Симеонов. В часа на протестите обаче те ескалираха до масови скандирания за ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!

Във Враца протестиращи разбиха офиса на ГЕРБ, като се врязаха с автомобил във витрините на партийната централа.  В Благоевград пък обявиха гражданско неподчинение, а камион се вряза в група протестиращи, която блокира магистралата край града. По-сериозно пострадало от инцидента е едно момиче, което е със счупена ръка.

„Протестът ни не е само срещу високите цени на горивата и ударното поскъпване на данъка на автомобилите и застраховката „Гражданска отговорност“. Протестираме срещу правителството на ГЕРБ и целта ни е да го свалим“, коментираха участници в авто- мото похода.

Протестиращите организираха блокада на почти всички основни пътни артерии в страната с настояване правителството да подаде оставка. А платените телевизии на властта, естествено маргинализираха и не отразиха това основно искане.

„Всеки ден ГЕРБ бълват от глупави по-глупави закони, които искат да приемаме безропотно. То не бяха цените на тока, водата, застраховки, данъци… на всичко! Нещата вече ескалират! Народът вижда и усеща на гърба си това безумие и оттук-насетне всеки ден ще се събират все повече хора. Ще се борим до последно.“, категорични са протестиращите.

Натрупаното напрежение срещу крадливото управление на ГЕРБ ескалира и заплашва всеки момент да избухне като атомна бомба. Третият мандат на Борисов и шайката му този път ще е фатален за тях. След като и трите мандата на банкянското недоразумение бяха фатални за бъдещето на България.

ЕТО КАК СЕ РАЗВИ ПРОТЕСТА В РАЗЛИЧНИ ГРАДОВЕ НА СТРАНАТА:

Със скандирания „Мафия“, протестиращи блокираха центъра на София. Точно в 14 ч оглушителни клаксони на автомобили се чуха в столичния център. Към протестиращите се присъединиха много граждани с мотоциклети, велосипедисти, както и шествие от пешеходци по жълтите павета. Булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“ при т.нар. „Триъгълник на властта“ са блокирани.

Стотици автомобили тръгнаха на автошествие по улиците на Стара Загора. Множеството се отправи към края на града в посока Казанлък, до където всъщност имаше разрешение за протест. След като организаторите прекратиха протеста, множеството се отправи към автомагистрала „Тракия“. В 14 ч участъкът при Стара Загора беше блокиран и в двете посоки от протестиращите.

Протестиращите срещу високите цени на горивата и бедността в Благоевградобявиха гражданско неподчинение. Повече от шест часа продължи блокадата на пътя за Гърция. Затруднено беше движението по главен път Е-79 и в района на ГКПП-Кулата. Стигна се и до инцидент. Камион се вряза в група протестиращи край града. По-сериозно пострадалао е едно момиче, което е със счупена ръка.

Най-малко хиляда коли се включиха в протестното шествие в Пловдив , което промени първоначалния маршрут и със скорост 4-5 км в час буквално блокира централната част. След това протестиращите се придвижиха до магистрала „Тракия“ и спряха движението.

В Бургас протестът затвори магистрала „Тракия“ и в двете посоки. Стотици автомобили се движат с надпис „Протест“ и включени клаксони. Голяма част от протестиращите подкрепиха и майките на деца с увреждания, които искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Шествието продължи до входа на автомагистрала „Тракия“. Изключително натоварен е трафикът.

Стотици шуменци се събраха пред зала „Арена“ в града срещу високите цени на горивата. Участниците в протеста блокираха улица „Марица“ и си направиха разходка по пешеходната пътека, възпрепятствайки преминаването на автомобилите. След това протестиращите блокираха движението по магистрала „Хемус“ за повече от час и в двете посоки.

А във Враца двама мъже се врязаха с кола в офиса на ПП ГЕРБ в града! Инцидентът е станал в ранните следобедни часове и полицията вече издирва около 30-годишни момчета, които са избягали от местопроизшествието на бул. Демокрация № 2. Според очевидци колата е излязла от кръговото кръстовище с висока скорост и директно тръгнала през тротоара към офиса на управляващата партия. Припомняме че преди време същия офис бе атакуван по подобен начин с лек автомобил, който влезе в помещението и след него бяха наредени бетонни саксии с цветя. Именно те са спрели новия опит да се атакува сградата. Днешният случай вече се разследва от служители на районното управление във Враца.

Офисът на ГЕРБ във Враца

БСП подкрепи исканията на протестиращите в страната. „Хората правилно са по улиците и ние заставаме в подкрепа на техните искания, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с протестите в редица градове на страната срещу цените на горивата, повишаването на данъците и увеличаването на застраховката „Гражданска отговорност“. Тя уточни, че това е позиция на Националния съвет на партията.

ГЕРБ падат и си го знаят. Неслучайно грабят като за последно от и без това фалиралият българин. И тотално спряха да се притесняват за имиджа си. Затова и се държат все по- агресивно към собствения си народ. То не са обиди, унижения, закани, открити заплахи… към опозицията и въобще. Вдигат данъци и такси. Храните шоково поскъпват. И с цялата си наглост, се хвалят на изгладнелия народ как в бюджета имало излишъци… та затова в държавната администрация ще си раздават тлъсти бонуси.

След 10-годишно гербаджийско разграждане на държавата и духа на народа, е налице тотален разрив между власт и народ. Ето затова дните на ГЕРБ са преброени.

За днешните протести, управляващите, разбира се, някак дежурно обвиниха опозицията- че подстрекавала населението. Наясно са, че днес на улицата не са онези самообявили се за „умни и красиви“ платени протестъри, охранени от американските НПО- та, които върнаха Борисов на власт през 2014 г. Този път на улицата излезе българският народ – най-сетне готов да се бори за по- добър и достоен живот, готов да катурне прояденото от корупция прозападно колониално статукво. Защото фашисткия му нож опря до кокал.

Това западно статукво, което презрително ни гони от собствената ни страна, щом в България не ни харесвало. И най- безсрамно ни заявява, че щяло да ни замени с евтини мигранти от Африка… че да им робуват, без да протестират като нас.

Но ние няма да си тръгнем. Защото сме българи. Затова оставаме! А вие, продажното статукво, си заминавате. Skandalno.net

Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

  1. Гладът няма цвят ни вкус докарва само до АГОНИЯ и когато един народ с процент от семействата робува вън от страната и останалият в страната винаги има избор на промяна вижда се тоя път е само този начин останал

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*