Ген. Валери Григоров: Половината партии са под контрола на Борисов и американското посолство! Ето кои са те:

”Голяма част от политическите партии, които ще участват в парламентарните избори, са под прекия контрол на Бойко Борисов. Не е тайна, че част от тях са и директно финансирани от Борисов и от партия ГЕРБ. Други няколко партии пък се финансират и направляват от един център, който се намира в САЩ”.

Това заяви днес в интервю за Българското национално радио ген. Валери Григоров, бивш директор на Гранична полиция и учредител на коалиция ”Ние, гражданите”. Той е на мнение, че демонтажа на зловредното авторитарно управление на Бойко Борисов трябва да се случи през президентската институция, която към момента се явява единственият гарант за демократичния и правов характер на държавата.

„Страната ни е окупирана и на нейна територия си дават битка поне три чужди разузнавателни централи. Като някои от тях директно нареждат на васалното правителство на ГЕРБ. Новата студена война между Изтока и Запада е факт, а България е на прифронтовата линия. Няма как това да не влияе и върху политическата ни система. Всяка от тези сили е разгърнала за предстоящите избори витрило от свързани партии“, заяви ген. Григоров.

Като пример за такива партии той приведе „Има такъв народ“ на Слави Трифонов и „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов. Никак не е случайно, че тези две партии не се включиха в анти-правителствените протести през лятото. Свързващото звено между Слави и Цветанов е официалния спонсор на последния – Павел Вълнев. Излязоха документи, които показват, че господин милионера с бизнеси в САЩ спонсорира едновременно и „Има такъв народ“, и Републиканци за България.

„Това са проекти-патерици на ГЕРБ, чиято задача е да оберат протестния вот на избирателите, а след изборите да се коалират с Борисов. Тази игра Борисов я играе на всички избори – и с Реформаторите, и с Патриотите, и с АБВ..“, каза той.

„Другото витрило от партии са онези, финансирани от американското посолство – Да, България и ДСБ, които се коалираха. А също и коалицията „Изправи се, Мутри вън!“ на Мая Манолова и „Отровното трио“. Тези субекти се пръкнаха от средите на американските НПО-та и въобще не работят за българския национален интерес. Бих ги определил по-скоро като чужди агенти на заплата“. Много интересни са паричните транзакции и движенията на Мария Капон, на базата на които също можем да заключим, че госпожата е свързващо звено в този политически сектор, категоричен е ген. Григоров.

Според ген. Григоров съдебната власт у нас е под контрола на главния прокурор Иван Гешев и на депутата от ДПС Делян Пеевски, а Висшият съдебен съвет е политически орган, вече напълно овладян и проконтролиран от премиера Борисов и депутата Пеевски. „Сигурен съм, че в света през 2021 г. няма толкова корумпирана и феодализирана държава като България“, категоричен е Григоров. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*