ГЕРБ Реши: ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ СКАЧА НА 72 ГОДИНИ!

„Вдигаме пенсионната възраст в България на 72 години, защото емигрантите изоставиха родителите си на нас, останалите в страната, да ги храним… На този етап не е задължително пенсионната възраст да скача на 75 години, както спомена вчера премиерът. Това е твърде драстично. Но поне 72 г. са неизбежни. Решението е взето от Министерски съвет и още следващата седмица ще бъде внесено за гласуване в парламента. И ако бъде прието, ще влезе в сила още в началото на 2018 г.“.

Това коментира депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

„Факт е, че 2,5 милиона българи емигрираха и изоставиха родителите си тук. Не ги взеха със себе си в Германия или в Америка. Трябва останалите да ги храним. Това променя драстично съотношението между работещи и пенсионери до степен, че издръжката на един пенсионер вече се пада само на един работещ. Така вдигането на пенсионната възраст става неизбежно, за да се оправи това съотношение“, обясни депутатът.

Не може 1 работещ да храни 1 пенсионер, както е приблизително сега. Минимумът, за да съществува изобщо пенсионната система е 2-ма работещи на 1 пенсионер. И ако емигрантите не бяха избягали, сега щяхме да имаме точно това- 2:1.

Но те не са тук и в момента 1,07 работещи хранят 1 пенсионер. НОИ е във фактически фалит.

Няма друг начин, освен драстично да вдигнем пенсионната възраст и така да намалим броя на пенсионерите, добави известният още и като Лъчо Мозъка гербаджия.

„Колежката Павлова също е права. Ако емигрантите започнат да пращат пари на НОИ, това ще позволи вдигането на пенсиите. Но иначе няма от къде“, заключи специалистът по пенсионно дело, който иначе по образование е доктор.
При средна продължителност на живота в България от 74 години, ако се пенсионираме на 72, ще имаме само 2 години заслужен и платен от държавата отдих. Това все пак е по-добро от първоначалното предложение за 75 години, лансирано преди дни от Бойко Борисов.
Добрина Каменова, Свободен народ

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

112 коментара

  1. Управляващи глупаци, пенсионната система няма да рухне, ако престанете да крадете с милиони. Премахнете плоския данък и въведете данък богатство! Така политическата олигархия и мафията ще си плащат по 50% данък богатство и в хазната и пенсионната система ще има достатъчно за тези, които са изградили и жертвали за България!!!

    • Защо смяташ,че ако се въведе данък богатство, някой в БГ ще го плаща? А да си помислиш и за едни доброволни 50%, вече трябва да си на бело от доста време насам.

      • А защо ти си мислиш , че няма вариант да си плащат? Той не знам дали е на бело , но тебе ни белото няма да ти помогне! Що ли имам чувството , че и ти би попаднал под тоя данък , ако се въведе? Много жално зави още преди птичките да са пропели!

    • Какви са тия глупости ,кой живее 74 години,Баща ми почина на 59г,майка ми на 64г, свекъра ми на 61г, свекърва ми на 62г, зет ми на 49г,Това ли е Свободна България за която мечтаем ,пълен провал е тази промяна която чакам вече 29 години,Жалко за децата ни защото и те ще избягат в чужбина и българската нация ще се претопи там някъде по света,,,,,,,,

      • Е, то това е целта! Да няма на кого да изплащат пенсиите, та да влизат в джобовете им.

  2. А осигуровките, които са плащали по 40 години – в овшорки на тиквата и останалите чакали. Хитрец! :Р

    • Да Г-жо, всички тези управляващи партии и партийки, трябва да върнат обратно в пенсионния фонд, парите, които са присвоили от осигуровките на нашите родители! Но, милиардите им са офшорки и за наше съжаление целия световен елит ги крие там безнаказано!

      • Пенсионният фонд е национализиран от БКП след „великата септемврийска революция“. Би трябвало столетницата БСП, която в същото време е приемник на БСП, да вземе да реституира пенсионния фонд, който се състои от лични сметки на осигурените лица. Така наследниците им няма да имат нужда да бъдат хранени от Бойковци. Макар не забелязвам те да хранят изобщо някого. Пенсионерите са оставени да умират от глад и болести. Защо пък да не полаботят още малко докато устискат, че да има повече за харч на държавните мъже и жени. Те ходят по чужбина и трябва да са представителни. И разправят там как всичко у нас върви по мед и масло. Оная, дето не познавала хора с по-малка от 3000лв заплата. Пишете и да я запознаете с такива хора. И още, тези, които са отишли в чужбина хранят близките си тук, ако разчитат на Бойко, като си дойдат в отпуска, нама да ги заварят живи.

    • осигуровките им изчезнаха при Жан Виденов . помнете бе хора , те комунистите на това разчитат , на късата памет

    • Въпросните “осигуровки“ госпожо….се разпределиха на “наши хора“още в периода 1990-1993г. за да се премине от държавно планово стопанство към “частен бизнес“………Тогава “тиквата“ беше още обикновен пожарникар……

    • и аз това се питам къде са отишли парите които са внасяли запенсии

    • Ами пак гласуваите за Герб. Те ще започнат и данък секс да сабират.

  3. Кой кого храни? Парламента народа или народа парламента? Ако този народ не беше гласувал за ваша милост да управлявате държавата, сега щяхте да сте между техните редици господа! Колко подъл трябва да бъде човек за да забрави че произлиза от работническо потекло? Колко безсъвестен трябва да бъде човек за да забрави че и той е създадин от родитили които са в пинсионна възраст? Има ли някой който е създаден в епруветка за да има липса на съчувствие? Ти! Който си придаваш важности незабравяй че всички сме до време на тази земя! Днеска ще бъда аз но утрешния ден чака и тебе!Никой няма да убегне от Божието правосъдие! Бъди ЧОВЕК!!!

    • А защо емигрантите да пращат пари на НОИ, намалете вашите заплати и от тях изпратете на НОИ.Държавници,ПРОДАЖНИЦИ!!!

    • Браво но тези не можеш да ги трогнеш с нищо те родители нямат те и деца нямат дошли са от нищото и вървят на там за тях е важен моментът .

  4. Що за безобразие, наистина е това! Да оставим родителите си без пенсии и храна! Смешници!! Тези хорица са си платили пенсиите не за един, а за два живота, внасяйки осигуровките си за пенсия в продължение на 40 и повече години! А сега излиза , че няма пари за пенсии, зашото българските политици от 1989 година насам се трудиха къртовски, върху това, как да ограбят България! Какво безсрамие!!! Идиоти!! Господ здраве и дълголетие да ви даде и 200 лева пенсии!

  5. Ако не бяха имигрантите, България отдавна да е фалирала! Ние си храним родителите,а всичките депутати от 89г. До днес трябва да бъдат набити на колове!

    • Много правилно! Ние емигрантите пращаме всеки месец издръжка на родителите си и децата ни! Как не ги е срам!!!!! Отново съм разочарована от управляващите !!!

  6. Емигрантите избягаха заради вас, „уважаеми“ управляващи! Заради всички вас, от последните 70 години!

  7. Значи цял живот работиш без да се пенсьонираш нема такава държава а ако случайно се пенсьонираш ще взимаш 2 3 год.по 200лв не са много хората който живеят повече от 75год.особено ако цял живот са работели ама ние сме си виновни че само си пишем и говорим но не излизаме на протест в най добрият случай 200 човека да излезнат

  8. Да не забравяме , че тези емигранти харчат по-голяма част от парите си тук в България!Е има и такива които са избягали от Вашето управление ГОСПОДА министри и управници и не искат и да чуят да се върнат в Родината си, но повечето се връщат и влагат парите си тук с надеждата, че един ден може би и в България ще заживеем като бели хора!
    Като вдигнат годините на 72г ние за какво да внасяме осигуровки , като няма да доживеем да вземем пенсия?

    • 99% са избягали от тяхното управление. Мислех, че е фалшива новина, ама май не е.

    • Е започна да се усещаш!Във всеки един момент политиците се опитват да бърникат в предварително зададени дългосрочни параметри. Хората все по-рядко ще могат да очакват, че ще има предвидимост от това, че ако правят вноски за определен период от време, ще получават определен размер пенсия“, коментира икономистът Лъчезар Богданов пред БНР.

  9. Пожелавам на всеки който иска и гласува за тези 72 години за пенсия да доживее до тази възраст да иска да умре ама да неможе

  10. Не ги е срам хората и сега не могат камо ли на 72.Продадоха държавата изгониха ни да работим по чужбина а сега емигрантите виновни търсят си причини.Българите никога няма да може да се пенсионираме,така ще измираме.Оставка на това правителство никой не мисли за народа какви закони приемат.Всички от парламента да си ходят некадърници……

  11. Точно тез пенсионери изградиха това което прибатизирахте или по-точно откраднахте !!!

  12. Престъпно народно събрание! Управляват ги от ул. Козяк 15 и унищожават безнаказано българския народ! Докога ще ги търпим?!

  13. Адмирации г-н Борисов и дружинка!!! Закръглете пенсионната възраст на 100, за по сигурно и за ваше успокоение!!! Засрамете се, същите тези хора, които се стремите да усъкатите под една или друга форма, са ви гласували доверие преди време. Безсрамно и некадърно е цялото ви управление, още от зародиш.

  14. Вие от къде взехте пари преди няколко дни когато тешихте да актуализирате заплатите си с по 2 000 лв на калпак отгоре????? От там вземете пари и за пенсионерите, долни, мръсни, вонящи мошеници. А какво щяха да правят работещите в чужбина ако бяха останали в БГ след като закрихте икономиката на страната? Техните социални помощи за безработни от къде щяхте да набавите????? То няма вече от къде да крадете, огризахте всички ресурси – та сега българите в чужбина са на алчната ви мушка. В другите рвропейски страни от къде вземат средства за пенсии и то двойни и тройни на нашите. Копелета!!!

  15. Ако не бяха емигрантите,които пращат милиони всеки месец,България щеше да е фалирала отдавна!!Грехота и срамота да не се признае това!!!!!!Не са изоставени нашие в България!!

  16. Предлагам да се вдигне възрастта за пенсиониране на 99 години! Така драстично ще се намали броя на пенсионерите. Като за издръжката на един пенсионер ще се грижат около 3 000 000 работещи българи. Така и пенсията му може да достигне „невероятните“ 1000 лв.

  17. Предлагам да се вдигне възрастта за пенсиониране на 99 години! Така драстично ще се намали броя на пенсионерите. Като за издръжката на един пенсионер ще се грижат около 3 000 000 работещи българи. Така и пенсията му може да достигне „невероятните“ 1000 лв.
    А емигрантите добре че работят в чужбина и изпращат пари на родителите си. В противен случай те биха умрели от глад. А то тези пари държавата също прибира ДДС и акциз за закупените от пенсионерите продукти.
    Така че не говорете че няма пари! Пари има, просто се усвояват!

  18. Този откровен лъжец, крадец и словоблудец пак ли се е настанил в парламента ? Ега ти и „кадрите“ на хунтата ГРОБ – мухъла на СДС, НДСВ и др.! Що се касае до пенсиите, то НЕКА НАЙ-НАПРЕД ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ ВНЕСЕ, В НОИ и НЗОК, ВНОСКИТЕ НА ПОЛИЦАИ, ВОЕННИ, МАГИСТРАТИ, държавни чиновници И др. И ЕДВА ТОГАВА МЕКЕРЕТА, като тези, ДА КАЗВАТ КОЛКО РАБОТЕЩИ ИЗДЪРЖАТ ЕДИН ПЕНСИОНЕР !
    Що се касае до това защо един работещ издържа един пенсионер отговора можеш да намериш сам в „темповете“, с които „расте“ родната ни икономика – повече от 4 % /на книга/ годишно, а като резултат: работещите намаляват !
    Така е като ни управлява хунта, наместо правителство ! Да са ни честити гробарите от ГЕРБ !

  19. Айде,айде,ако тая държава помагаше за реализацията на по-младите нямаше да ходят в чужбина.Никой неискам да ходи в Германия, Англия или някъде навън,но се налага защото заплатите нестигат.Ако парламента и „управниците“ мислеха повече за народа,а не за гъза си и имаше повече шансове за реализация нямаше да тръгнем по чужбина.

  20. И това ще изтърпим бе… От мързел… щото трябва да се изринат с революция, ама няма кой да я направи. Ако беше това в Гърция, Румъния, Полша, щеше народа да е на улицата. Тука обаче на протести излизаме по 100 човека. В нета е най-лесно. И за какво да си плащам осигуровките? Няма никакъв смисъл. Тия пари мога да си ги пестя по 1000 начина, а на черно мога да работя на 1000 места. Я доживея пенсия, я не, а и да я доживея тя е смях в залата. Боко и всичките му прасливи министърки и тъпанари да имат да взимат.

  21. Предлагам да има бонус: безплатен бастун,„Корега” и памперси за останалите живи работещи до тази възраст.Евала… Много умни.Ако са обикновени работници Господата и Госпожите управляващи,да ги блъскат като м… в г.. по цял ден,шест дни в седмицата, много интересно дали изобщо ще им мине през ума такова безумие.Заради такива умни глави всичко в Милата ни Родина е обърнато с главата надолу.

  22. Управляващи , къде ви е ума , мислите за г..а си ,КАКВИ 72 ГОД. ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ
    Приемете закон ; Всички управляващи , депутати да имам минимална работна заплата, ДА СИ ПЛАЩАТ РАЗХОДИТЕ И ЩЕ ИМА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ДОСТОЙНИ ПЕНСИИ!

  23. Ще горите в ада лешояди такива! Толерантността в една зверилница е равна на смърт“ Изгонихте младите хора, убихте пенсионерите, продадохте държавата и режете кокала на измършавелия народ. Изроди без толерантност и вяра в Бог, продажници и престъпници, нагли крадци и убийци. Всичко се връща! Бъдете готови един ден да плащате за изродията си! Господ да пази България!

    • Как пък веднъж не чухме, че няма пари, за да си актуализират заплатите в парламента?! Как веднъж не чухме, че си намаляват субсидиите…Колкото и да събират от народа-все не стига…“Сит на гладния-не вярва“, но това безочливо поведение е арогантно!

  24. Какво е „депутат“ в България?
    Свиня с три гъза, дето няма наяждане.
    Само да не забравят каква е участта на свинете, че един ден може да ги сполети ненадейно.

    • Колко удобно, след някоя и друга година няма да има пенсионери.Кой ще доживее годините за пенсия при този стрес и напрежение? Та тези хорица, дето са се трудили години наред и сега живеят мизерно, това ли заслужават? Поне да не ни спират данъци, та колкото живеем, поне да си изхарчим изработеното, ама то с тия „големи“ заплати пък ще се чудим какво да си правим парите, та пак за нас стрес, че ще ни мухлясат парите.

    • А ДЕТО КРАДЪТ ,ЗА ТЯХ ВИНАГИ ИМА-ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ НЯМА-ДА ГИ МАХНЕМ -240 ФРАНТУТНИКА ОФИЦИАЛНО ,А КОЛКО ОЩЕ ИМА

  25. Колко сте хитри само емигрантите да пращали в НОИ пари и щяло да има пенсии, нали трябва да измислят начин да смучат емигрантите. Аз ще пращам пари от чужбина но не на НОИ а на родителите си директно по Уестърн Юнион а вие го духайте крадливи змии няма да ни изпързаляте този път

    • Аз съм от Шумен.В моя роден град няма работа. Затова станах емигрантка. Майка ми работеше за 50-60лева на месец. Баща ми безработен.Аз на седмица около 35лв. Как да живеем. Избягах в чужбина и пращам всеки месец в България понеже пенсии ниски. Да направят заплатите на министрите и парламента 500лв и пенсионна възраст 90години. Ако не е безработицата и малките заплати никой няма да отиде в чужбина. Цените в България европейски а заплати и пенсии нищожни. Някои замислил ли се е затова.

  26. Абе мама ви де*а ненормална… очаквате със заплати от 400лв да се издържаме ли.. боклуци долни направете минималната заплата 700лв бе пумияри такива(да не обиждам бездомните кученца..) после защо българите бягали от България.. не ви ли е срам бе.. при заплата от 400лв как се живее бе боклуции… на 72 години вече ше сме под земята не дай си боже … вие сте ненормално племе. И скоро на някои хора ще им писне и няма да имат какво да губят така че ще погубят вас.!!! Винетки 130 лв а караме по мизерните пътища… как не ви е срам. Оня от горе гледа парцали такива ! Мислите ли че човек ше може да работи до 70 години бе. Дано горите в ада! Такава си ни е работата Българска…

    • Нали, че в яда си да пиша Бойко Борисов министъра писах президента….. От работа и на гробищата това ще е

  27. да го дух тъпи глупаци, всички вие ще ядете големият чеп, мазни боклуци…. искате трепане всичките до един…мамкави мръсна….

  28. От къв зор работещ да храни пенсионери. Работещия си внася осигоровки за собствена пенсия. А пенсионерите вече са си внесли техните осигуровки, много повече от колкото ще вземат някога.

    • Абсолютно си прав Роко , ако системата беше друга ,а не социална и ако имахме лични сметки за пенсия , нямаше с нашите пари да хранят , тези които не искат да работят.

  29. Народе търпи и ще си спасиш душата. Догодина ще ви направят пенсионата възраст на90г а техните заплати ще станат7000лв.Хранете ги тези търтеи и търпете че иди и разправяй че неси дебил

  30. Това е много добро решение,подтикващо всеки българин да се стреми да живее здравословно,така че да се стимулира правилният начин на живот.За да може да се живее до неограничен брой години.И когато управниците видят че българите достигат до по дълъг живот, респективно и да вдигат пенсионната възраст, докато нормалния човешки живот достигне над сто години, много прозорливо и хуманно решение на Правителството,мислещо за стимулиране на населението към дълголетие и здравословен начин на живот, трябва да ги преизбираме.

  31. Глупости! Как може? Емигрантите като пращат пари нали се харчат тук в България, подсилват българската икономика! А тези емигранти защо отидоха? От чудо! Вие си гласувате заплати, хонорари, командировки и т.н. а обикновенният българин се чуди как да свърже двата края!

  32. Това е България. Прост български народ, за това ще бягаме в чужбина, одържат иначе пенсионен фонд ненаядените. Такива като Бойко Борисов, дето от пожарникар станал президент, две и две не знае…. Нагушил се като не знам какво. Тъпанари. Радвам се че такива като сина ми и младежи като него заминават от таз скапана държава, огън да я гори

  33. Не ви ли е срам ?
    Прокудихте ни от България за да помогнем на семействата ни да оцелеят в икономическата криза която вие създадохте
    Къде отиват парите които ние ежемесечно изпращаме в България за да помогнем на семействата ни ?
    Вече е време вие да излезете от България
    Всички вие които искате пенсионна възрастова граница 72 години нима нямате родители ?
    Ван от България !!!

  34. Къде са парите от пенсионнията фонд? Кой работодател ще търпи 70 годишни болни старци!Държавата като работодател ще ги остави ли на работа?Не …със сигурност и тя няма да ги иска!Защо щом няма пари таванът на пенсиите непрекъснато се вдига!Вън от България управляващи,не се справяте с основни задачи и не защитавате основни права на българските граждани ,които подлъгахте да ви изберата! Това ли ни обещахте на изборите-да вдигнете с 10 години пенсионната възраст!Затвор за такива управляващи!

  35. Освен възрастта, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли ща бъде представянето на НЕКРОЛОГ, за отпускане на пенсия?

  36. Емигрантите пращат пари на близки и родители,но е и на пенсионните фондове в България, когато се върнат ще искат пенсии от държавата.Май не е честно.Бойко и компания за тях е ясно……За мъртвия или хубаво или…..нищо.

  37. Спрете помощите на циганите и ще има пари за още толкова пенсионери

    • Как може един циганин да взема повече от1000лв на месец без да работи, а един пенсионер дето е внасял цял живот осигуровки 200-300лв.Тези от Брюксел да дадат пари за пенсионерите. Ако има за едни трябва да има и за другите.

  38. И къде се очаква да работя до 72 г. понеже незнам, кой ще ме търпи до тази възраст на работа. Тия тъпаци не мислят,че няма да са цял живот там и да гласуват и сами ще си сърбат попарата. Айде направете пенсионната възраст 100 г.,че да си знаем,че няма да се пенсионираме поне. Тия които сме останали тук да работим за по 400 лв. трябва да го духаме заради, тези които са на вън.

    • Нема да „си сърбат попарата“, бъди сигурен. Награбили са се сигурно за три до шест живота, освен това имат и банкови сметки в чужбина.

  39. Има пари всичките 240 хрантутника да взимат заплати с хилядите му на месец на човек, а за пенсии няма пари. Последното увеличение на заплатите им е повече от две пенсии, е малко срам случайно така няма ли. Но сами сме си виновни, че ги търпим.

  40. Neshtastnici napravete pensiite ot 100 godini nagore
    Lujci egoisti ograbihte durjavata prodadohte vsichko kak mislite da se vurne mladeshta v bulgaria

  41. Ами закръглете ги на 80 , и без това днес хората рядко могат да работят до 65, Ама за по сигурно да е че няма и пенсия да търсят. С какво ги храните, с 220 лв пенсия ли?

  42. Това е ужасно! Управляващите трябва да ОТГОВАРЯТ за това какво са направили и какво не са направили, пропорционално на ползваните привилегии. Те унищожиха производствената база и работещите напуснаха страната, унищожиха енергетиката и сечем дърветата за огрев, внасят домати, лук, чесън, месо, захар и продават всичко, от злато до културни ценности и територии…“Народен Съд“ за народо убийците!

  43. Имаше по Жан Виденово време мисля едни бабички с тенджери и черпаци на демонстрация по ул-те. Сега става ясно, че надали са били самоорганизирали се. Да видим до кога ще се търпи, няма толкова зле живеещ народ в ЕС колкото нашия, че и в съседните ни Македония, Сърбия и Черна гора, във фалиралата Гърция и там е по-добре комай.

  44. Накрая ще премахнат пенсиите.Ще видите ! Циганите пак ще гласуват за ГЕРБ на изборите.Ама и народа е глупав,че не се дига,а само мрънка.Аз съм болна и не мога дори да се пенсионирам по болест щото се иска пари за това.Едвам смогвам вече ! А и колко е пенсията по болест ? 130 лева е.Направо е трагично ! Дигат сега минималната,но с нея за подарък пак ще дигнат цената на храните и на тока.Човек с 20 лева вече почти нищо не може да си купи в тази държава.В Италия един шампоан струва 1 евро,а тука струва 8 евро.Направо срамота !

  45. Всички стачкуват и полицаи и учени и всички са за повече пари – само пенсионерите не протестират,тоест те са доволни от парите които им се дават . Те затова тиквата ще направи пенсионната възраст на 75 години !

  46. za6o tolkova obvinyvate zigaite az sam pom ot 2005 g . raboty po 4ugbina sam na 52 g. kato se pribera v g. kakvo da o4akvam ako e imalo kade da raboty v bg pone za 1000 lv dalinema6e da se varna ama kakto se o4ertava bg 6e ostane bez naselenie sled 5o godini

  47. Абе тия негодници какви ги дрънкат! Тези 2милиона и кусур не са отишли от хубаво там.Ако вземат и родителите си, представяте ли си какво ще стане.В България ще останат 2 милиона барабар с децата. Ох, май са забравили да поискат и вземат внуците ха,ха!

  48. Ами дано този, който предлага 72 години, да се пенсионира на толкова. Пък ние ще гледаме по – рано. Щото искаме да живеем малко повече. Пък и животът си е наш!

  49. Какво да се каже за този геноцид, толкова извратено, продължително….истинска агония! Мисля, че вече има елемент на подигравка…. в уродливите им решения!

  50. И защо реши, че ние сме длъжни да гледаме и изхранваме родителите си, та нали тези хора затова са работили и са плащали осигуровки десетки години. Няма да се погледнете в огледалото веднъж, видите ли пак емигрантите виновни. Къде са в тези съпоставки ниската раждаемост и съответно намаляващото трудоспособно население, като причина на един работещ да се пада да издържа един пенсионер. Стига сте манипулирали народа с безпочвени изказвания! Между другото емигрантите отдавна издържат родителите си или ги взеха при себе си. Не забравяй Лъчезар, че някой ден ще се върнем и тогава ние ще преценим кога да те пенсионираме.

  51. Забелязах,че накои са написали ,че ако се спрът помощите на циганите,ще има пари за пенсьонерите.Аз съм от тази раса,но мога единствено да ви кажа,че разходът за отглеждане на четири членно семейство е по голям от доходът,който получаваме за месец (говорим че доходът ни е около 200 лв от който трябва да се плащат сметки).Никой не приема моите родители на работи,поради тяхната националност.Не всеки от този етнос чака на готово!Това принуди моето семейство да се раздели,за да може да тръгнат по чужди земи да търсят работа и в момента аз и майка ми в една страна, а брат ми и баща ми в друга.Мислите ли,че ако както бяха споменатите 1000 лв на месец които „всички цигани“ са получавали ,щяхме да избягаме от нашата родна държава?!Безпаричието в България е болна тема на всички!Независимо от обстоятелствата,едно е сигурно!Политиците ограбват държавата,и поради тази причина повече от 80 процента от българското население не живее пълноценно,а в лишения и тормоз!В момента политиците намират вината в емигрантите,но точно емигрантите спомагат за българската „икономика“.Защото както знаете 3 хиляди лева за един политик е нищожна заплата за месец,а за хора като моето семейтво явно 200 лв са им много.Та е трябвало да си увеличават заплатите,да крадът от българският народ,да няма живот за нашите дядовци и баби,за да може те да си позволят ухолство и живот на мильонери.Вместо да си увеличават заплатите можеха да отделят поне по още 300 лв от тяхната заплата,за да може тези хора които са се трудили цял живот,поне сега когато са в пенсия да си получат заслуженият труд,а не тези мизерни хлебарки да крадът колкото се може повече,пък нека българският народ умре…на кого му пука!Главната роля за тази така наречена мизерия в България виновниците са политиците!Дано да доживея този ден,когато най-накрая има справедливост,и нашата обичана държава да възвърне своя разцвет.

  52. Гледайте последното интервю на Тодор Живков във you tube там два пъти му задаваха този въпрос,за пенсионния фонд. Два пъти казваше човека,НЯМАШЕ ТАКЪВ ОПРЕДЕЛЯХА СЕ ЗА ГОДИНАТА КАКВИ ПАРИ ТРЯБВАТ И СЕ ДАВАХА.а сега помияра Борисов ще определя дали е печеливш пенсионерския фонд ,ами губещ е,но това не е проблем за една страна.ТОЙ ЛИЧНО Е ВЗЕЛ МНОГО ПО ГУБЕЩИ РЕШЕНИЯ,ИМЕНИЕ В АМЕРИКА ЗА ДЪЩЕРИЧКАТА,КОЯТО БЕШЕ ГЛОБЕНА ,ЧЕ КАРА С ТРИСТА ИДВАЙСЕ ,НОВОТО СИ БУГАТИ,ЗА ТРИ МИЛИОНА ДОЛАРА.3000 000долара

  53. Я кажете каква е пенсионната възраст в останалите страни от ЕС, също така продължителността и стандарта на живота. Това ще даде отговор на въпроса защо има емигранти. Нарастване на продължителността на трудовия стаж е безумие. Намалете помощите на ромите (интеграционните им добавки). Не може български пенсионер да получава 150 лева след 40 години трудов стаж и плащани осигуровки, а 16 годишна циганка с 2 деца без стаж да получава до 1500 лева на месец. Изкривено е съзнанието на управляващите пенсионни и социални фондове.

  54. Ако не бяхте крали толкова много,нямаше да се стигне до тук.Къде господа са 1 милиард лв.,които Дянков открадна от фонда?Вашите деца също са навън със откраднатото от вас,но вие от заплатите си по 6-7 хил.не се отказвате.Има решение:1.Ще вземате 800 лв.колкото един нормален работник,всички полицаи,военни и други хрантутници,наречени държ.служители да започнат да плаща усигоровките.2.Без служебни коли и тем подобни за нар.ненаядници.3.Всички цигани да си плащат тока,водата и данъците,така както ние ги плащаме.Помощите колкото минималната пенсия,като не им стига,да започват работа за повече пари

  55. Защо не го направят на 100годишна възраст,та да няма въобще пенсионери !!! Относно това че има недостиг за заплащане на пенсиите,нека тези мили господа и госпожи си намалят заплатите ,и проблема е решен !

  56. Махнете тогава отдръжките за пенсия не може да работим като луди цял живот и накрая да омрем преди да стигнем до пенсия боклуци мръсни ами и мръсните мангали живеят но наш гръб ама за тях нито дума майка ви алчна държавата трябва да се оправлява от народа а не от такива неграмотни овце като вас

  57. Да Ви го набие някой в ненаситните задници. Колкото и да се опитвате, няма да избягате от 2 метра, нищо няма да си вземете. Много злобно и гадно, но това ни очаква всички, а някои са забравили от къде са тръгнали.

  58. Когато неможе да издържате един пенсионер место да си давате заплати за 250 души намалете депутатите в парламента и си намалете заплатите!!!
    По добре да работя в друга държава от колкото тука

  59. Да бе,те тез емигранти от хубаво са тръгнали…Не познавам човек ,който е емигрирал,да не помага на близките си,сякаш с 200 лв.пенсия могат да живеят,а сега и таз мизерна пенсия искат да им вземат-безсрамници !!!

  60. Ами аз просто ще СЕ ОТКАЖА ДА ПЛАЩАМ каквито и да е пенсионни вноски, а просто всеки месец ще си внасям някаква сума. То при възраст 72год няма никакъв смисъл да се правят вноски.

  61. Как не ви е срам беееее господ да ви обие крадци да се подигравате с възрастните кучета вървете в ада да горите

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*