Антон Кутев: Бойко Борисов и Цветанов да си платят парите, на които са осъдени в Страсбург! Сега плащаме ние вместо тях!

„Ние сме 11-та г. в ЕС. От тях 9 г. управлява Бойко Борисов. Когато вече е ясно, че няма напредък на държавата и това е оценката във вчерашния доклад на Европейската комисия, няма как Станишев да му е виновен на Бойко!“.

Така коментира доклада народният председател от БСП Антон Кутев. Той допълни: „Фактът, че мониторинга остава, означава, че проблемите също остават. ГЕРБ могат да си тълкуват както искат изводите в доклада. Истината е, че препоръките, които ни бяха дадени в началото на годината, все още не са изпълнени! Нито една не е изпълнена! Запазването на мониторинга в годината, в която България ще председателства ЕС, не е добър знак. Този мониторинг даже Борисов вярваше, че ще падне. Вярваше, защото си мисли, че като обикаля по света и „много го харесват“, ще харесат и политиката му.“

„Да не забравяме, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов са осъждани от европейския съд по правата на човека. Те обичат да вдигат пушилка, че някой е голям престъпник, а после нещата приключват без присъди. Много са такива случаи. За разлика от тях и двамата са осъждани в Страсбург. Ето защо е време да спрат да клеветят хората, да погледнат собствените си присъди и да си платят те, а не хората. За това исках Бойко Борисов да дойде и да каже поименно престъпниците, защото ще последват нови осъждания срещу него!“, разясни Кутев.

Припомняме, че вчера Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в Парламента, за да назове поименно престъпниците и наркотрафикантите сред народните представители, каквито твърди, че има. За това председателят Димитър Главчев я отстрани от заседанието и наказа за още едно. Антон Кутев е с наказание отстраняване от работата на НС за 2 заседания защото каза от място на Главчев „Днес Вие вече не сте за това място!“. Двете становища бяха възприети като обидни и недопустими.

RNS

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*