Божидар Димитров: ЛЕВСКИ Е ФАЛШИВ ГЕРОЙ, Раздут от Иван Вазов! Истинският е инж. Шевалас – СТРОИЛ ПЪТИЩА И ЖЕЛЕЗНИЦИ КАТО БОЙКО БОРИСОВ!

„Васил Левски не е истински герой! Образът му е раздут и напомпан от Иван Вазов“. Това коментира историкът Божидар Димитров, по повод разрастващия се скандал с наглото охулване на Апостола от Бойко Борисов. „Само няколко години след Освобождението никой не е помнил Левски. Нито Бенковски, нито другите „балонджии“ на националното ни освобождение. Точно в този момент най-големият български писател Иван Вазов решава, че е време да се създадат национални икони, нещо като народни „супермени“, които да укрепят националното самосъзнание на българите в прясно създадената им държава. Икони, пред които народът да се кланя, разказва историкът-въртиопашка, който от депутат в БСП преди десетина години бързо премина на страната на прясно овластената тогава ГЕРБ и даже беше министър в първия Борисов кабинет.

Така се ражда „Епопея на забравените“. И забележете, че тя се нарича „на забравените“, посочва проф. Димитров. Иван Вазов сам признава, че тези хора са забравени и той пише, за да ги героизира и рестартира като исторически субекти. И тъй като Вазов е най-големият и четен български писател тогава, от Епопеята се раждат легенди, на които се кланяме и до днес, обяснява бившият директор на НИМ, известен също с откривателството на вампири, русалки и на мощите на Йоан Кръстител.

„Априлското въстание доказва колко бутафорен герой е Левски. То се вдига от Бенковски, който се опира именно на комитетите на Левски. И какво се получава – надигат се само няколко села в Подбалкана. Турците дори не ползват армията си за потушаване на бунта. Изпращат местните черкези и башибозук, и те бъзро се оправят с няколко стотин въстаници.“ – обясни професорът.

„Забележете, че извън тия няколко села, в останалата част на България дори не са чули за въстанието. В Русе българите си отварят дюкяните и търговията си върви. В Македония няма пукнала дори една пушка“.

„В същото време, Левски е изкаран едва ли не титан на освободителното движение, който съборил Османската империя. Това е абсолютна историческа недомислица, а Иван Вазов днес можеше да е сценарист на „Жената-чудо“ или на „Отмъстителите“, посочи историкът.

След което професорът-ГЕРБаджия обясни кой е истинският герой:

„Истинският герой на България е не Левски, а далеч по-малко известния инж. Шевалас. Той е швейцарец и е строил пътища, железници и паркове. Именно той е съградил България. А днес продължител на делото му е Бойко Борисов. И ние, днешните българи трябва да оценяваме какво постига Борисов и да го подкрепяме“, завърши Димитров…

Добрина Каменова, Свободен народ

Svoboden-narod.eu

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

45 коментара

  1. ДОЛЕН СТРАНДЖАНСКИ КАЧУР. ОТКАК СЕ СЕ ПУКНАЛО НА ТАЗ ЗЕМЯ СИ МЕКЕРЕ И ПОДЛО МЕКЕРЕ ЩЕ ПУКНЕШ . МАЛКО ЛИ АЛТЪНИ ИЗНЕСЕ ОТ МУЗЕИТЕ. ТОДЕТО МИНА ТРЕВА НЕ ПОНИКНА, ПИЯНДЕ,ПРЕДИ ЧЕРВЕНО ,СЕГА ГЕРБЕРСКО.

  2. Не му се връзвайте . Това се нарича „старческа деменция“ а по-образно : изкуфял старчок.

  3. ТЕ ТАЗИ СВИНЯ …СВИНЯ СИ БЕШЕ, СВИНЯ СИ ОСТАНА. АГЕНТИН, ВЛЕЧУГО,ЗА ПЕДАЛ …сам се похвали навремето и СДС-арите го изхвърлиха от НИМ. Дойде тиквата и пак го назначи. Били с педала като братя. Той го ограмотявал по ИСТОРИЯ. ОТКРИ НА УЖКИМ МОЩИТЕ НА ВАЖЕН СВЕТИЯ ДО СОЗОПОЛ, И ТИКВАТА С ДЪРЖАВНИ ПАРИ ПОСТРОИ И ПАРАКСЛИСЧЕ ТАМ ПОСВЕТЕНО НА ФАЛШИВИЯ СВЕТИЯ … РЕДИХА СЕ БАЛАМИТЕ ЕДИН СЕЗОН ДА ГО ПОСЕЩАВАТ, ТА СТАНАХА ЗА СМЯХ НА КОКОШКИТЕ. ГОЛЯМ МАЙТАП ПАДНА, КОГАТО НА УЖКИМ ОТКРИ НЯКАКВА СВЕТЕНА ВОДА НА ЦАРЕВЕЦ В ТЪРНОВО, КАТО ПОМАЗА И ТИКВАТА С ТАЗИ ВОДА, КОЯТО СЕ ОКАЗА ВОДА ОТ НЕЧИСТОТИИ ОТ БЛИЗКИТЕ КЕН….
    МОШЕ Е ОТ КЛАСА И СВЕТОВЕН ПОДМАЗВАЧ ..
    СЕГА СЕ Е ХВАНАЛ ДА ОМЪРСЯВА ПАМЕТТА НА ЛЕВСКИ, ГАДИНАТА НАГЛА, ТЪПА И ДЕБЕЛА. ТОВА, АКО СЕ СЛУЧЕШЕ В ЕДНА ГЪРЦИЯ ИЛИ СЪРБИЯ, ОТДАВНА ДА СА МУ СВЕТИЛИ МАСЛОТО …
    МАЙКАТА И БРАТА НА ЛЕВСКИ СА УМРЕЛИ В СТРАШНА МИЗЕРИЯ. БРАТ МУ ОСТАНАЛ БЕЗ КРАК В БОЕВЕТЕ ЗА ШИПКА, КАТО ИНВАЛИД БЕЗ ПЕНСИЯ, УМРЯЛ В ПЪЛНА МИЗЕРИЯ ИЗЯДЕН ОТ ВЪШКИТЕ. ОТЧАЯНА ОТ НЕГОВАТА СМЪРТ И ПЪЛНАТА БЕДНОСТ, ГЛАД И МИЗЕРИЯ, ЕДНА ВЕЧЕР МАЙКАТА НА ЛЕВСКИ СЕ ХВЪРЛЯ В СЕЛСКИЯ КЛАДЕНЕЦ И СЕ УДАВИЛА…
    Това е хитирината и езуитщината на турците при съденето на Левски. СЛЕД КАТО РАЗБИРАТ КОЙ Е И КАКЪВ Е, НЕ ГО СЪДЯТ И ПОДВЕЖДАТ ДА ОТГОВАРЯ ЗА РЕВОЛЮЦИОННАТА СИ ДЕЙНОСТ КАТО ВРАГ НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. А ГО ПОДВЕЖДАТ И СЪДЯТ КАТО УБИЕЦ НЯ СЛУГАТА НА ЧОРБАДЖИЯТА/от когото Ловчанския комитет поискал пари за пушки, а той ги наругал и отказал/. КОЙТО СЕ РАЗВИКАЛ ЗА ПОМОЩ, КАТО ВИДЯЛ, ЧЕ лЕВСКИ ВЛИЗА В КЪЩАТА ДА Я ОБЕРЕ И ВЗЕМЕ ПАРИ НАСИЛА. ХОРАТА ПРИТЪРЧАЛИ И ЛЕВСКИ Е БИЛ ПРИНУДЕН ДА ГО УБИЕ, ЗА ДА ГО ПУСНЕ И СПРЕ ДА ВИКА ЗА ПОМОЩ КОМШИИТЕ.сЪБРАЛА СЕ Е ГОЛЯМА ТЪЛПА И ЛЕВСКИ ЕДВА Е УСПЯЛ ДА ИЗБЯГА.

    • ….Хвала на ВАС…Истински БЪЛГАРИН Сте,…Немога ДА ПОВЯРВАМ,ЧЕ ПОДОБНА РЕЧ ИЗЛИЗА ОТ УСТАТА НА Професора!БОГ ДА МУ Е НА ПОМОЩ!

    • ГЪДЬО СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБЕ!и С ПРОФЕСОРА МОЖЕ И ДА СЕ СЪГЛАСЯ.ОБИЧАМЕ ДА СИ СЪЗДАВАМЕ ГЕРОИ,ЗА ДА СИ ВДИГНЕМ САМОЧУВСТВИЕТО.ТО НЕ БЕШЕ ЛЕВСКИ,БОТЕВ….И ДРУГИ АШЛАЦИ.ТО НЕ БЕШЕ БЪЛГАРИН ИЗМИСЛИЛ КОМПЮТЪРА…..АБЕ КЪВ БЪЛГАРИНЕ Е ДЖОН АТАНАСОВ?НИТО БЪЛГАРСКИ ГОВОРЕЛНИТОВ БЪЛГАРИЯ Е РОДЕН,НИТО МАЙКА МУ Е БЪЛГАРКА….

      • ЗНАЧИ БОТЕВ И ЛЕВСКИ СА … АШЛАЦИ … А НЕ СОЛИДНИ ЧОРБАДЖИИ, КОИТО СИ МЕРЯТ ПРИКАЗКИТЕ С ТУРСКИТЕ ПАШИ И БЕЙОВЕ ПО КАФЕНЕТАТА. И БИСТРЯТ СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА.А ХАШЛАЦИ БУНТОВНИЦИ, КОИТО ВМЕСТО ДА СИ ГОНЯТ ТЪРГОВИЯТА ПО ОДРИНСКО И ЦАРИГРАД, са СЕ ЗАЕЛИ С РИСКОВАНАТА И НЕБЛАГОДАРНА ЗАДАЧА ДА ОСВОБОЖДАВАТ ЕДИН ЗАСПАЛ ПОЧТИ НАРОД ОТ 5 ВЕКОВНОТО МУ ТУРСКО РОБСТВО… А вие кой сте г- не, та от висотота на слаб ум и прекалено нисък интелект и слабограмотност оценявате, се солидаризирате с бръщолевениятя на един изкукал старец. За турците е било голям проблем като какъв да съдят Левски. Като бунтовник и революционер, ако го съдят, ще стане международен въпрос, ще се намесят международни организации в защита на поробените народи от османскета империя, а те никак не са били малко. журналисти ще раздухат проблема, ще стане съденето му международен гаф …за турците.
        А ПОДВЕЖДАНЕТО МУ КАТО УБИЕЦ, ФАКТА Е НАЛИЦЕ, ПРИЧИНИТЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ. И С „ЧИСТА“ СЪВЕСТ ГО ОСЪЖДАТ КАТО УБИЕЦ НА СМЪРТ ЧРЕЗ ОБЕСВАНЕ …ХЕМ РЕШАВАТ ВЪПРОСА СНЕГОВОТО ОСЪЖДАНЕ … ЕТО КАКВИ СА БУНТОВНИЦИТЕ БЪЛГАРИ,ГРАБИТЕЛИ УБИИЦИ… ХЕМ СЪЗДАВАТ СИТУАЦИЯ, ЗА КОЯТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ УПРЕКНЕ … И ОСЪЖДАТ ЛЕВСКИ НА СМЪРТ ЧРЕЗ ОБЕСВАНЕ.

  4. Всички държавни служители да си сложат в кабинетите портрета на БОЙКО И БОЖО / задължително / а не на Левски .Това са новите национални герои -чак ме хваща срам за някои хора .

  5. Този пишман прфесор сигурно по грешка е изпил метадона на дъщеря си
    Защо изобщо му се разрешава да говори и кой му дава право да сравнява тиквоча с Левски.Този пияница е срам за България.

  6. Ами не е добре човечецът. Какво да се прави. Има лекари затова!

  7. Силните създават ситуация ,тъпите си клюкарст след тях. В Българската история има много въпроси без отговор или някои изопачават отговорите. Пнагюрското златно съкровище??? Златния гроб от преди 3—4 хиляди години със желязна сабя собственост на умрелия??? Със същите бойни инструменти в гроба във Алма АТА — Тюркмениста от преди 5 хиляди години и пак??? Изглежда че в територията на източна Европа някои си създават история удобна за тяхното управление . И както казах клюкари много,лошото е че тези клюки стигат до раздори и жертви . Знае ли някой кой губи и кой печели от това?

  8. Как така се получава, че вместо Божко и Бойко да се засрамят и да поискат прошка,ние се срамуваме заради тях!

  9. Не му давайте трибуна на този излъгал псевдо учен!
    Не излъгал а изкуфял!

  10. Левски им пречи. И става все по-опасен. Защото торбата с лъжи е празна, сценичния бой между мафиотски патици не лови дикиш, няма как будалостват поробения народ, че е свободен и ще вземе да си поиска правата по Апостолския начин. Но който го обича, продължава делото му, не стигат само метани до земята. http://www.directdemocracy21c.eu/edname4ta/sabranie.htmhttp://www.directdemocracy21c.eu/edname4ta/sabranie.htm

  11. Ворисов сега е пратен от елита на българия при арабите ислямисти. Ясно ви е за какво. За това пеят тез курвенски песни елита ни

  12. Може ли поне малко Чест да имаш.Язък ти за всичките знания. Може ли да сте такива бойколюбци. До такава степен да се излагаш. Дайте да утрепим тази тиква и да видим КОЙ най хубаво ще плаче. А само да попитам все странно развития ви премиер с личните си спестявания ли ги стои тези магистрали?

  13. Вашта майка да уважава аз ! Заради такива като вас сме избягали преди време което се превръща в години! Жалко е ! Дай те ми един кол дървен ама не укастрен да ви стрижа! Аз да ви покажа какво изпитва народа ама всички до един. Де сте все герой на новото време ! Ха историята е за да ни учи и да не повтаряме същите грешки ,а вие незнам как да ви нарека все на там ни бутате към пропастта! Кой ? Ако не ние ще се продадем и ще сменим една история! Българска дето е крипяла един Народ с Една Вяра и един Език ! И както е казал Софроний: О ти неразумнии юроде,по ради що се срамиш да се наречеш БЪЛГАРИН ! Ами заради такива като вас бе господа политици ! Вашта мама неверна …..:) Беше ми приятно

  14. E nqma takiva idioti i debili po4naha da omaskarqvat apostola na svobodata nerde ne boiko da sravnqva6 sas Vasil Levski e misleh 4e pone profesor Dimitrov nqma da se izloji po tozi na4in ama uvi za da se podmaje6 qvno taka mu se nalaga da si pliue na diplomata evala eni4ari i gluptzi dotam stignahte da vi se smee tzql narod

  15. Долна мръсна курва! Не спря да си въртиш гъза навсякъде където е Бойко! Я си извади езика и започвай да лижеш старателно, ама много старателно, че е много осран, а пък на народа обонянието започва да се възвръща!

  16. А може би за него, и за управниците ни, не е имало Батак.?
    Предатели на българското сте ние…

  17. NA BLGARITE NEIM TRQBVA BOG TE SI IMAT LEVSKI!!!!!!!!!!!!! TAKA KAZVA VELIKATA MERSIQ MA!tazi mumiq dostina komutacionnata si tocka na vampirqsvane..takiva kato neo corbadjii sa predavali geroite na turcite.i zatova sme stoqli dlo pod robstvo
    orginalen antiblarin I ERES..dqdo mi kazvase drvo neoceareno otvsqkde bode..kolko li e polucil,,,?…i eroite ne sa bili zabraveni prosto ne e imalo radi tv info a vseki e znael molq prokuraturata da se zaeme s slucaq..pozor sektant i dali e blarin??????????????????????

  18. Този сайт е много интересен, статиите от една страна са забавни, а от друга – дават още и наистина правдив отговор на въпроса: защо България се управлява именно по познатия ни начин.

  19. Абре лайнар, кой си ти бе да съдиш Апостола? Ако беше живял тогава щеше да си едно жалко чорбоджийче -мекера.

  20. Я сега напиши някоя простащина и за Христо Ботев?! Всички разбрахме, че искаш ДЕНГИ.

  21. Това не се коментира, то е самодиагноза. Преди дни по друг повод го назовах буфо-професор. Подлец е, но и в тази – истинската му същност,е нужна мярка.

  22. как да се обърне човек към този, другарю, господине, педерасе, гъзолизецо,третополов Димитров. Избери сам. Помниш ли преди няколко години как ни убеждаваше, че преди да си изрекъл думата МАМО си изрекъл името на ЛЕВСКИ? Ебати мъжката курва.

  23. Историята е наука на източниците.Този професор какъв източник е ползвал за да стигне до този извод.Да прочете внимателно всичко написано за ББ в американските специални служби и едва тогава да го величае.А името на В. Левски този нещастник няма тази сила да омърси. Само си спечели ОМРАЗА.

    • Апостола е фалшив, а ти си истински педал и торба с г..на.Сега търчи за Президентска Република да действа, че дано „нереза“ да изберат.Трябва да му се отнеме титлата на този изкуфял мазник.

  24. VSYAKO NESHTO,SLUCHKA,SABITIE V MINALOTO SEGA I ZA BADESHTE SVARZANO S BULGARI I BULGARIYA E FALSHIVO,PODSILENO,VIDOIZMENENO,NAGLASENO,LAJLIVO,PODVEJDASHTO,HAYDUSHKO,PARTIZANSKO,MUTRENSKO,BEZVERNO….! BULGARITE SA NEGRITE NA SVETA ! LEVSKI E EDIN PRESTAPNIK-UBIETS,KOYTO E OBESEN ZA TOVA , A NE ZA NESHTO DRUGO !

  25. Защо се вързвате ?
    Статията не е подписана . Няма автор .Всеки може ей така да си пише глупости …
    И всеки от вас -също ….

  26. Този човек до вчера беше нормален. Наистина ли е казал това за Левски? Да изчакаме потвърждение. Да не би под това име да се крие Тереза Мей!

  27. Затова гербаджиите се извървяха да реват за „непрежалимата загуба“! Такъв угодник с професорска титла и бивш правоверен марскист-ленинец вече трудно се намиира!

  28. Robstvo, Mnogo ste Smeshni be,Ya prıcheti İstırşata na Narodite Za da Razberesh kajco Znachi istşnskoto Robstvo,Muhlyo,Oshte ne znaesh che na Vremeto Vashata uprava Lichno se e obarnala kam Osmaniite za da Rakovodiat/Upravlyavat Teritoriyata,İ stiga ste Pıdstrekavali edşn narod sreshtu Derug,İ nedey Zabravia che Uj se Osvıbodihte ama behte pod Rusko,A v momenta Pod Nemsko,Naucci si İstinskata İstoria

  29. Проклет да си,народен предател,не смей да мърсиш името на Дякона.Дори не смей да го споменаваш с мръсната си уста,Левски е светиня а ти и тиквата ще останете в паметта на народа като предатели и психопати,гнусни толупи.Ти не си историк а измамник който не знае какво говори и най вече кого очерня,боклук ,който няма морал и срам за пет пари,светла му памет на Левски,той ще остане в сърцата ни завинаги,докато има България ще се помни и той,а ти и мафията която защитаваш ще отидете на бунището на историята и ако някой ви помни изобщо то няма да е с добро,корумпирани подайзадници

  30. Та кратуна Бойко дека Е
    Ели не сме бостан? Е, па бостан сме си!
    Каков бостан сме сите ние – тако си Е!
    Пипонето са чудо – лубениците – фантазия…
    Тиквето на них се надаме спроти гладот!
    Им веруваме на тиквето – оти са гаранция за берекет!
    А оназ най озгоре тиква – Тошо шо беше сос каскет…!!!
    А они картунето ги имаме на сите места и ов пЪрламентот!
    Ама они и магарищата не сакат да ги ручат…
    Они черупките гарлото задраствуваа…
    А Бойко та картуна – ке го збръкаме ле сос тиква. А ?
    От дека такваа мисла…! Они люгето го видовме сите оти него Го Не бива Ни за пеза!
    Она политиката дека он сака да га маже он от келещлак си е маток – яйце гнило.
    Они Европейските размери ги он сос Бойковата щуратос ги чини за разил…!
    Он и у Америка и оздоле на Айфел он се гевези – и Ефропа га
    Изпортува от гевезелак…
    И он насъде дека оди се картуната му се на куо лопа…
    И сака да го видим оти излаз нема… А тако не йе!!!
    Она историята – вного йе пуна сос картуни и я га, та шо е Бойко ойде да га видат шо е он
    И у ВашинГтон
    Да га бройат там на големиот бостан на Светот…
    И оно веке се виде оти она зелена НЕ йе – ама от гнилоч синкава ЙЕ
    Арно – е па тако си йе ДА! Гнила та картуна*
    Он Светот е пун со гнилоч се картуни и чинат се на дръжавата мастраф. А?…
    Ами ДА!

    Искрен Азманов /агрономист/ 2013 година София

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*