ГЕНОЦИД!!! СПИРАТ ПАРИТЕ НА БЕЗРАБОТНИТЕ! Зам. министър Султанка Петрова: Държавата не е длъжна да ги издържа! Да се хващат на работа и да плащат данъци!

Мощна бомба гръмна в ефира на БНТ тази сутрин! Зам. социалната министърка Султанка Петрова направи изявление, което хвърли в тотален шок безработните българи! А думите на зам. министърката могат да бъдат обобщени така: Държавата спира помощите за безработни с призива – всички да си търсят работа сами, да се трудят… и да плащат данъци. Решението е взето на извънредно правителствено заседание вчера. Социалната зам.-министърка Султанка Петрова обясни още, че това решение не е изненада, защото било залегнало още в програмата на правителството „Борисов-3“.

„Агенцията по заетостта предлага много възможности за квалификация и преквалификация. В работата с безработните отчитаме индивидуалните възможности на отделния индивид- какво той може да прави, как може да се квалифицира и преквалифицира…“, заяви Петрова. Тя даде пример с районите, които посещава и се среща с граждани. Там имало хора не просто без образование, но и тотално демотивирани въобще да работят. „Всички, които имат възможност и отговорност към бъдещето на България, обаче трябва да бъдат включени към пазара на труда. Най малкото – по причина да плащат данъци“. И това е начинът да го постигнем- като им спрем помощите“, отбеляза Петрова.

Тя допълни още, че вместо помощи за безработни, правителството на ГЕРБ вече ще отпуска средства на неправителствени организации (НПО), които да превръщат безработните в работници за нуждите на едрия бизнес у нас. Султанка Петрова допълни, че повечето безработни нашенци в момента са такива, защото не желаят да работят. „Психо-социалния профил на тези българи е: „бедни, неграмотни и мързеливи“. Но правителството има воля и желание чрез образование, заетост и „затягане на коланите и редиците“ да се върви напред, към едно модерно евро-атлантическо общество… Не може държавата да ти поема разходите“, заяви министърката.

Зам. министър Султанка Петрова

„Когато им спрем помощите, безработните просто няма да имат избор и ще отидат на пазара на труда“, заяви Султанка Петрова. Тя разказа, че преди 2 месеца например в Пловдив социалното ведомство експериментално спряло социалните помощи на 300 безработни семейства. „Месец по-късно 18 % от тях вече си бяха намерили работа. Така че, методът се оказа изключително ефективен“, похвали се зам. министър Петрова. Ние от правителството имаме твърдата воля до средата на следващата година да направим така, че безработицата в България да изчезне, а някой ден за нея децата да научават само от учебниците по история, завърши социалната зам. министърка от правителството на ГЕРБ и ОП.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

3 коментара

  1. DO …..ИЗВЕСТНА СТЕПЕН ОДОБРЯВАМ РЕШЕНИЕТО…..Лично познавам лица,които разсъждават така,,ЗАЩО ДА РАБОТЯ ЗА 500 – 550 Лв.,след като ми плащат мин-та заплата,….и все такива в тая посока!

    • До някъде е така но министърката да не знае много нека направят заплатите на хората нормални за препитаване и за покриване на разходите а не само София да получават що годе нормално заплащане а провинцията кучета ги яли,Държавата ни не е само София,В по малките градове почти няма работа защото всичко преватизираха и разпродадоха на безценица,Нека си гледат избранниците на народа работата за цени на стоките услугите не може да имаме цени на стоки като държавите с годишен среден доход 65000 евро а нашия годишен доход 3500-4500 лева,Само с данъци и налози няма да стане тази работа,

  2. Много си тъпа ма, Султано! Ще плащаш на НПО да преквалифицират квалифицирани кадри във миячи на клозети, камериерки и събирачи на смет? Я се виж първо себе си – какво работиш и как изглеждаш, за да получаваш наготово пари, събрани от същите тези хора, „незаслужили“ да работят по квалификация, защото работните им места за закрити от шибания ти шеф Боко Тикванапутра и крадливия Костов! Как си го представяш инженер на 50 г. съкратен от фабриката, подарена на еврейски чифути от това правителство да се преквалифицира на дърти години във опаковач на пластмасови лъжици, или учителка по руски език с висше образование – във лелка в детска градина за 430лв, от които след удръжки да получава 360? Ти си една мързелива сляпа кучка, която не се тревожи за своето бъдеще, защото прокарва закони, които я облагодетелствуват! Вземи да работиш, курво и престани да даваш акъл на народа!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*