Чешкият премиер Андрей Бабиш Потресен: БОЙКО БОРИСОВ Е ЛЪЖЕЦ! Ето как Лъснаха ЛЪЖИТЕ на Борисов за ЧЕЗ:

Чешкият премиер Андрей Бабиш уличи в огромна лъжа премиерът Бойко Борисов! От няколко дни двете държави говорят коренно различни неща по скандалната сделка за продажбата на ЧЕЗ. Но днес премиерът на Чехия не издържа и разобличи наглите лъжи на българския министър- председател!

Вчера Бойко Борисов заяви, че е получил секретни документи по сделката за ЧЕЗ от министър- председателя на Чехия Андрей Бабиш, които лично занесъл в отдела за секретни документи на Парламента.
Днес обаче чешкият премиер категорично заяви, че не е пращал никакви документи на българския си колега!

Ето част от официалната позиция на Андрей Бабиш: „Премиерът (Борисов) ме информира, че той има проблем с компанията (неизвестната българска фирма „Инерком“, която купи ЧЕЗ-България- б.р.) и със сделката и аз му обясних как е станала тя от чешка страна. Не харесахме особено предложението за покупка, но Министерството на финансите ни увери на няколко пъти, че компанията е прозрачна, парите са прозрачни и Надзорният съвет е одобрил сделката“. (Чешката ЧЕЗ е държавна компания- б.р.)

Но Бабиш е категоричен, че не е давал никакви документи на премиера Борисов, или на друга българска институция.

Точно обратното на това, което вчера заяви българският министър- председател: „Като разгледах това, което премиерът на Чехия ми изпрати сега- в момента, в който го получих, дойдох да го засекретим и да го кажем на хората“.

Тази сутрин представители на БСП обявиха, че отишли да проверят въпросните „секретни документи“ от чешкия премиер в специалната секция на парламента, но открили просто … лист хартия, без гриф, на който било преразказано всичко, което излезе в чешката преса по скандала до момента.

От чешкото издание „Лидове новини“ станаха ясни и имената на българските банки, които заявили, че ще отпуснат кредити на фирмата на Гинка Върбакова, за да купи ЧЕЗ. Съобщава ги лично пиарът на енерго- компанията Ладислав Крших. Ето какво казва той: „Разполагаме с писмо от Българската банка за развитие, в която банката декларира, че подкрепя „Инерком“ за рефинансиране на заем чрез кредит от 65 млн. евро“. Фирмата на Гинка Върбакова щяла да получи още заеми от „Уникредит Булбанк“ и „ПИБ“.

Информация, която българските власти упорито криеха. Но добре, че са чехите да ни осветлят.
И добре, че се намеси Чехия, за да се изясни чутовният скандал, свързан със съмнителната сделка за продажбата на активите на ЧЕЗ.

Българските власти упорито се опитваха да ни убедят, че сделката била частна и нито едно министерство, нито пък премиерът знаели какво се случва. Но чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че получил неколкократно гаранции от Министерство на финансите, което уверявало колко надеждна е фирмата на Гинка Върбакова. А една от банките- кредитори на пазарджишката фирма – Българска банка за развитие, се ръководи от бившата дългогодишна приятелка на Бойко Борисов – Цветелина Бориславова.

Премиерът на България лъже и маже най- безогледно като циганин. И нито една институция или национална медия у нас не направи дори плах опит да потърси истината. Но от Чехия ни я казаха. Така че медийно-административните подлоги на ГЕРБ вече спокойно могат да продължат гузно да мълчат.

Сега пък същото това лъжливо правителство на ГЕРБ и баш лъжецът-премиер се опитват да ни убедят, че сделката вече не можела да се развали. Въпреки че всички независими енергийни експерти твърдят обратното. От КЕВР отказаха да се намесят, макар че именно те могат да стопират сделката, като откажат да дадат лиценза върху енерго-преносната мрежа на Гинка Върбакова.

Въпросът сега е само един: Бойко Борисов еднолично ли си купи ЧЕЗ-България или в съдружие с други лица! И ако има и други – кои са те! И един последен въпрос: Кога този боклук ще си подаде оставката?! Skandalno.net

Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

един коментар

  1. ПСИХОПАТ -МЕДИЦИНСКИ ТЕРМИН !
    Психопатията е разстройство на личността [1], днес класифицирано като антисоциално личностно разстройство, подтип психопатия .
    В изследване от 2002, Дейвид Косън, Яна Сухи, и др. питат психопатични затворници за наименованията на емоции изобразени върху 30 изображения на лица. В сравнение с контролна група психопатите имат значително по-ниско ниво на вярност в разпознаването на лицев афект на възмущение, но по-висока степен на разпознаване на гняв. В изследване от 2002 Блеър, Митчел и др. използват тест за разпознаване на гласови афекти за да замерят степента на разпознаване при психопати на емоционална интонация конотативно добавена към иначе неутрални думи.
    Психопатите имат тенденцията да правят грешки при разпознаване в сравнение с контролна група с особено висока степен на грешка при афектите, свързани с тъга и страх.[2]
    Лъжи и манипулация
    Психопатите са патологични лъжци. Техните отношения с другите хора са практически дефинирани от манипулация и експлоатация. Психопатът не вижда никаква причина, поради която да бъде честен или грижовен, загрижен за другите хора. Те обикновено са много добри в лъжите, понякога са способни да объркат дори опитни разпитващи. Понеже те са неспособни на срам или страх, езикът на тялото при тях или тонът на гласа им, и други подобни знаци, никога не ги издават, както обикновено се случва с другите лъжещи. Всъщност те абсолютно не се страхуват от това да бъдат хванати в лъжа. Когато те са поставени в ситуация да отговарят на реални въпроси и да се сблъскат с реалните факти, те, без дори да направят пауза, ще преработят своята история така че да пасва на фактите и да изглежда консистентна. Това непрекъснато преработване на тяхната история води до противоречия, които оставят слушателя объркан.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*