Преди минути: Русия и Китай взеха важно решение за България! Вижте какво! Истината ще ви Разтърси:

Тези дни енергийният министър Теменужка Петкова заяви, че в сектор „Енергетика“ всичко върви много добре. Държавната енергетика имала 1.5 млрд. печалба. Но все пак, според нея, трябвало много да внимаваме, за да защитим своята енергийна сигурност с оглед визията и директивите на ЕС.

От кого да защитаваме своята „енергийна сигурност“? От Русия? Та тя искаше да ни даде ток и газ на толкова ниски цени, каквито няма в целия свят. И в добавка да ни плаща стотици милиони евро транзитни такси за тръбопровода „Южен поток“. Значи Русия не застрашава нашата „енергийна сигурност“. Точно обратното. Тя искаше да е гарант за нашата сигурност. Но Борисов и неговите пудели не искаха. Заедно с приятелите им от Брюксел. Следователно ние трябва да защитаваме нашата „енергийна сигурност“ от… Борисов и Брюксел. Защото те са заплахата. Никой друг!

И точно заради тази заплаха сега бизнесът и народът се бият за цената на тока. Която се увеличава неконтролируемо всяка година. Работодателите смятат, че няма никакво основание за шоковото поскъпване на тока за фирмите и предприятията.

Обикновените хора пък се страхуват, че увеличението на електроенергията ще доведе до нов огромен скок в цените на основните хранителни продукти. А това ще генерира нови още по-големи нива на безработица и ужасяваща мизерия. Защото не е тайна, че само в България съществува понятието „работещи бедни“.

А за да се оправят нещата, за да може да се развива икономиката, трябва да има евтина енергия. Тоест- евтини ток и газ. Борисов лично уби надеждата за евтина енергия когато преди около две години заяви, че сме имали достатъчно ток, а природен газ не ни трабвал.

Но животът е по-силен от глупавите приказки на Премиера и неговите пудели. Сега същият този Борисов, който с апломб твърдеше, че АЕЦ Белене е само един гьол, в който са потънали без никаква нужда милиарди левове… същият Борисов сега си счупва краката да търчи при азербайджанците, при турците, при гърците и при когото още си помислите, без руснаците, разбира се, за да целува ръце и да се моли за малко ток и природен газ.

Поради простата причина, че потреблението се увеличава. Макар и с малко. А производството на ток пада, защото дори останалите ни 1-2 блока от АЕЦ Козлодуй не могат да работят на пълна мощност. А след година – две, когато трябва да закриваме и ТЕЦ-овете наличният ток рязко ще спадне. А цената му ще скочи до небесата.

Но… точно тогава Борисов мисли да се кандидатира за Президент. Само че няма да има кой да го избере ако липсват ток и газ. А цените на хранителните стоки са космически. За това са совалките на Премиера в Турция, в Гърция и в Германия. За това са приказките за газови хъбове и интерконектори. Той опитва да спаси собствената си кожа. Не нашата.

Защо бе, Борисов? Защо са тези молби за ток и газ? И то към държави, които ще ни ги продават три пъти по-скъпо, отколкото Русия! Нали не ни трябваше енергия? Питаме, но никой не ни отговаря.

А междувременно министър Теменужка Петкова и председателят на „Булатом“ Богомил Манчев заявиха в един глас, че вече е намерен сериозен инвеститор за строежа на АЕЦ-Белене. 

Те разкриха, че мощен Китай имал интерес да инвестира в новата атомна централа. Но… правителството на Борисов все още не било взело политическо решение?! Вероятно защото е на дистанционно управление от Брюксел. И както винаги, чака някой друг да му каже какво да прави. И в икономиката, и в политиката на България.

Но докато Борисов се натутка, Китай и Русия взеха стратегическата инициатива. Китай финансира, а Русия строи нашата атомна електроцентрала. Друг избор няма. И никой няма да чака повече Борисов. Или Брюксел.

А ако Борисов продължи да се опъва, ще отговаря за огромно престъпление спрямо българския народ. Да имаме готова площадка и готови атомни реактори, а да нямаме евтин ток. И да просим от чужбина.

Нека Борисовците не забравят, че Народният съд е винаги страшен. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

2 коментара

  1. …..I v nai – slabia si Sezon CRISTIANO RONALDO pak Bie messko-dzudzessko …smah Golam… …… INTERESNO : …dosega RONALDO v 25 macha ima 20 gola = 0,8 gola na mach …. …….messko – dzudzessko imal 33 macha i 26 gola doseda ,koeto e 0,78 gola na mach …. ….. neka pozelaem na smurfcho – trollcho-messko – nuleo oste 100-200 gredi i oste 50-100 propusnati duzpi i do kraia na sezona da Nema gol poveche, Nito v SHampionska liga ,Nito na Svetovnoto purvenstvo …to se Umori gorkoto ,svurshi Dopinga ,nema silizi veche – Zakrivai ….. ………… ……………. …………………… …………………………………………………

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*