Смразяващи Кръвта РАЗКРИТИЯ ЗА МАФИЯТА „ГЕРБ“! Катя Илиева от ГДБОП: Ако народът имаше реална представа какво се случва с Евро-Фондовете и Обществените Поръчки – ЩЕШЕ ДА ЗАЛЕЕ УЛИЦИТЕ! (+ ВИДЕО)

Разследващия журналист Катя Илиева при Слави: Мафията ни е превзела. Няма държава. Грабят ни със стотици милиони. “Килърите” са близки до всички партии. За да коментира зачестилите убийства в България в „Шоуто на Слави“ гостува Катя Илиева. Тя е топ разследващ журналист, а преди това в продължение на седем години е работила в ГДБОП.

„В България на всеки може да му се случи всичко.“ – с това твърдение Илиева описа състоянието на реда и сигурността у нас в момента. Според нея управляващите от ГЕРБ и техните бизнес кръгове се опитват да „заглушат истината“, но тя увери, че като журналист ще продължава да казва истината. За времето на работата си в ГДБОП, където научила някои неща, тя се изрази образно като сподели, че ходела като „ударена с парен чук“: „Убедих се, че с идването на Борисов на власт, истината е погребана. И проумях, че оттук-насетне винаги ще се намират механизми и начини, по които да бъдат потушавани свободата и нормалното изразяване.“ Илиева допълни, че откакто ГЕРБ са на власт ние, българите, не живеем в демокрация, а в мафиотско-тоталитарна държава.

Наскоро попитах един високопоставен представител на МВР има ли на кого да се довери, ако стане жертва на престъпление. Той ми каза – как на кого, на себе си…“, разказа още Илиева. Събеседникът й отговорил отрицателно на следващия й въпрос: Дали има на кого да се довери, ако той не е в полицията. „Истината е, че МВР е една продънена система, една политически употребена система. В МВР се кръстосват толкова своеобразни интереси, че в крайна сметка се чудим дали това не е мафиотска структура, дали не е бизнес или политическа структура“, заяви журналистът. Тя е скептична, че МВР ще успее да разкрие убийството на Петър Христов и всички останали тежки престъпления през последните седмици.

Катя Илиева разказа, че, след убийството на бизнесмена Петър Христов, във Велико Търново всички институции треперят за това дали служителите на възлови места ще загубят работата си. Причината за това, според Илиева, е следната: „Този човек е бил отговорен за това да слага своите хора на възлови места. В Търново не може да има важно назначение по институциите без съгласието и знанието му.“ Журналистката определи Христов като „светая светих“: „Той е взимал обществените поръчки от ГЕРБ, той е решавал кой ще бъде назначаван, той е казвал какво, къде и как да се прави.“

„Групата на Килърите е специална заради това, че тя е огледало на това доколко България е в състояние да се справя с организираната престъпност и мафията. Причината – тази група съчетава в себе си криминалния, политическия и бизнес елементи: „Тази група е имала изключително добри контакти с всички политически партии. Петър Стоянов-Сумиста е бил съветник на партия „Атака“. Когато го задържаха, преди още да бъде обявен новия политически проект на президента Георги Първанов – партията „АБВ“, Сумиста е разказал за този проект в ареста – с най-големи подробности. Това се знае и е документирано. Говоря за АБВ“, коментира журналистът.

Катя Илиева разказа още, че всички, докоснали се до делото „Килърите“ – полицаи, прокурори, свидетели, в момента са „пушечно месо“: „Има множество сигнали за това, че срещу тия хора се готвят покушения. Петър Стоянов-Сумиста заведе срещу тези хора над 50 дела за по 50-100 хиляди лева. И никой не е в състояние да защити тези хора.“ Илиева допълни, че един от защитените свидетели бил изваден от програмата за защита на свидетели, за което Главният прокурор бил информиран. Въпросните хора в момента са уволнявани, тъпкани и мачкани, особено след като ГЕРБ взе властта повторно, едновременно с това станали „главни герои“ и редовно оплювани в „Пеевските жълти и пембяни медии“, каза Илиева.

Катя Илиева конкретизира имената на хората, за които говори – зам.-главния прокурор (и наблюдаващ прокурор по делото „Килърите“, изнесъл съдебната фаза) Ася Петрова; ръководителят на екипа в Отдел Контратерор Валентин Цоновски; един от свидетелите Боян Джемелов, както и всички други свидетели: „Всички те сега се занимават с повдигнати им дела, занимават се с това да се връщат на работа, занимават се да доказват правотата си. Този тормоз срещу свидетелите и правозащитниците, които разобличиха и осъдиха „Килърите“ е едно показно за всеки, който завбъдеще се осмели да застане срещу мафията. Отделно са и заплахите срещу тях. Тези хора в момента си ходят по улицата и във всеки момент могат да бъдат убити.“

Илиева сподели още, че адвокат Петър Лупов, който е една от жетвите на „Килърите“, е можел да бъде спасен. Тя разказа, че осъденият с доживотна присъда Георги Вълев е изпратил двама души от своите да убият този адвокат, след което те са поискали огромна сума пари – така че той да се откаже. „Тези хора са отишли и са свидетелствали в полицията за това, че той (Вълев) дава поръчка за неговото (на Лупов) убийство. В същото време колата на адвоката е била запалена и той е бил зверски пребит. „Никой не си е направил труда да види документите, които доказват, че е била дадена поръчка. Защо? Защото Георги Вълев се е чувствал безнаказан, Георги Вълев е имал контакти с магистрати на високо ниво, Георги Вълев е плащал всякакви хобита на хора от политическия елит…“, каза Илиева.

По отношение на изказването на Цветан Цветанов, че убитият този понеделник близък до ГЕРБ бизнесмен Петър Христов е съдействал по делото срещу „Наглите“, Катя Илиева каза следното: „Той (Христов) е завел едно криминално проявено лице в МВР, за да разкаже нещо, което то знае за групата. Това е. От там нататък цялото разследване е дело на същия този Валентин Цоновски (шеф на Отдел „Контратерор“ в ГДБОП).“ Илиева разказа подробности и за по-нататъшната съдба на Валентин Цоновски: „След като три пъти го махаха от МВР, но той се връщаше благодарение на съдебните решения, в момента е преподавател в Академията на МВР. Пречупиха го и го запратиха в девета глуха…“

На финала на гостуването си при Слави, разследващата журналистка Катя Илиева изрази отчаянието си от това, че хората много бързо забравят и продължават да търпят: „Ако някой им потропа на вратата и каже – дай пет лева за еди-кой си бизнесмен, ще нададат вой до небето. Докато за големите далавери търпят, а по тая линия политико-криминалната мафия ГЕРБ ги граби с милиони. С милиони. Ако народа имаше реална представа за истинския мащаб на кражбите от Евро-фондовете и какво всъщност се случва с обществените поръчки… просто щеше да залее улиците и да остане там докато не получи справедливост.“

източник:

Оригиналното заглавие е: „Само Катя Илиева се осмели да каже истината“

https://www.vestnikzora.com

Видеото е компилация от две интервюта на разследващата журналистка и служител в ГДБОП Катя Илиева! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вижте още:

13 коментара

  1. Май точно за да НЕ залее народът улиците се пускат такива сплашващи излияния – точно за да не излезе и потърси сметка на всички ИЗЕДНИЦИ досега, ами да седи и чака „спасение“ от изхабената „халтернатива“ БСП. Вижда се – точно тяхното реване на чужд гроб тиражира вестник „Зора“. /бегай за гумата!/

    • За съжаление това е актуално от 1989 понеже е добре планирано от тогава със затварянето на всички работещи заводи със закриване на армията, съдебната власт и манипулиране на образованието и съответно и ценностите на бъдещото поколение да бъде ограничено по американски модел с цел да бъде манипулирано по-лесно. Дългосрочен план който работи безупречно.

      • Роб, напълно сте прав! Планът е гениален, нашите се подчиняват безпрекословно, изпълняват всичко което се иска от тях, за награда са ги оставили да вършат в страната всякакви безобразия, стига това да доведе до окончателно ликвидиране на България. Да, планът се изпълнява, само извънземните могат да променят нещата!?

      • Абсолютно съм съгласна!!! Планът за затриване на българската държава работи на пълни обороти и (за съжаление) с любезното участие на бълг.народ 🙂

    • Които не помни миналото повтаря същите грешки каза:

      Има някой да каже истината. Браво.
      До сега БСП ни доведе до просяци а сега
      Реват като народа не ги иска вече.

  2. Топче,не всички виждаме БСП изхабена.Не говори от свое име и запази мнението за себе си.

    • Изхабена у да дупка тази партия която отдавна трябваше да се забрани.Само будалите които са оставали им вярват.

  3. Долу горе ,коя година ще одобрите коментара ми ??? Самата Вие коментирате и заявявате публично народа да говори ИСТИНАТА ,която НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВАШЕ , докато работехте в ГДБОП.

  4. Нямах в предвид да одобрите тоя коментар от 23/01/2018 , но и тоя върши работа … Благодаря ,все пак !!! Трогната съм

  5. Освен трогната съм и изненадана … Премахнали сте одобряването на коментарите.Звучи доста европейско …

  6. ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗВА КАК СЕ СЪЗДАДЕ ОТ ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ ПАРТИЯ ГЕРБ ОТ ГЕРМАНСКА ФОНДАЦИЯ ; ЗАЙДЕЛ ; БИВШ НАЦИСТ И КАКВО ПОСЛЕДВА

  7. Хора така е наистина погледнете държавните поръчки. В момента двата екарисажа в Шумен и Варна са спрени за да могат Герб и Московски да грабят държавните пари. Никъде няма да намерите информация за това защото всички медии са под тяхна шапка и каквото им кажат това пишат. Положението е много сериозно с умрелите животни. Време е тази вихрушка да си ходи завинаги.

  8. Може да има такава разследваща журналистка, щом се е появила на живо в предаване, но има един трол, ходещ от група на група, подвизаващ се със същото име и ръсещ наивни въпросчета, с които сее съмнение по отношение на наболели въпроси.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*